World Oceans Day upprättades av FN för att synliggöra de många hot våra världshav står inför. För att uppmärksamma detta bjuder Greenpeace tillsammans med Trädgården in till en helkväll, där syftet är att öka kännedom och bidra till att fler vill engagera sig i framtiden. Sandra Lamborn, kampanjledare för havsfrågor på Greenpeace Sverige, säger i ett pressmeddelande:

– Världshaven är idag hårt pressade av överfiske, föroreningar och klimatförändringar, men än finns det hopp. I augusti samlas världens ledare för att komma överens om ett globalt havsavtal. Vi måste göra allt vi kan för att detta avtal blir tillräckligt starkt och ambitiöst för att skydda våra hotade marina ekosystem. För att rädda haven måste vi vara många som kräver förändring, därför bjuder vi in till en helkväll för haven där fler kan engagera sig för vår blå planet.

Under World Oceans Day-eventet i Stockholm bjuds det på livemusik av Movits! och många andra artister. Det blir även ett videosamtal med besättningen på Greenpeace-skeppet “Arctic Sunrise”, samt tal från Erik “Fricky” Friman, Gustaf Skarsgård och Fridays For Future – där alla förenas av ett brinnande intresse för miljö-och klimatfrågor.

World Oceans Day-eventet kommer äga rum på Trädgården i Stockholm den 8 juni 2022 mellan kl. 17:00 – 03:00.

Program World Oceans Day 2022, Stockholm:

Kyrkan (lilla scen)

18:00 Intro Gustav Martner & Ella Rudberg
18:15 Sandra Lamborn – kampanjledare för havsfrågor på Greenpeace (tillgänglig för intervju)
18:30 Laura Meller – Campaign Lead ’Protect the Oceans’ på Greenpeace (tillgänglig för intervju)
18:45 Frida Bengtsson – PhD Candidate, Stockholm Resilience Centre (tillgänglig för intervju)
19:00 Gustaf Skarsgård – tal
19:30 Rena Mälaren

Stora scen

19:45 Videosamtal med ’Arctic Sunrise’
20:00 Kasino – live
20:30 Fridays For Future – tal
20:45 Marlene Oak – live
21:15 Dolce – live
21:30 Erik ’Fricky’ Friman – tal
21:45 Movits! – live