5f2d30fa05d9010e180815f2
Franska hiphopikonerna IAM till Sverige för första gången


 

 

De franska hiphop-gruppen IAM kommer till Sverige i vår! IAM med bas i Marseille har varit aktiva sedan 1989 har bland annat samarbeten med Method Man, Redman samt Wu-Tang Clan-relaterade artisters som Sunz Of Man, Prodigal Sunn, Timbo King och Sunz Of Man på meritlistan. Gruppen bestående Akhenaton, Shurik’n Chang-Ti, Khéops, Imhotep, Kephren, har genom årens lopp släppt sju studioalbum, två livealbum, fyra mixtapes och över ett dussin solosläpp. Mest framgångsrik och produktiv på senare år har Akhenaton. varit.

 

Lördag 7:e maj kommer de fem franska rappionjärerna till Fasching i Stockholm!

 

 

Biljetter släpps fredag 5:e februari kl. 10.00 på LiveNation.se

 

 

 

“Genom hela 90-talet var hiphop något som i allra högsta grad präglade Frankrike och landets kultur, speciellt för unga. Det var ett sätt för förbisedda ungdomar i olika förorter i landet att få en röst, när ingen annan lyssnade. En av de starkaste rösterna blev IAM – fem unga män som själva kom från fattiga förorter till landets näst största stad; Marseille. Var för sig började de med hiphop i mitten på 80-talet men det var först 1989 som de enades och IAM blev en verklighet.

Gruppen använder sig mycket av Afrikanska referenser, framför allt från forntida Egypten. Medlemmarnas namn är ett bra exempel på det: Akhenaton, Shurik’n, Khéops, Imhotep och Kephren. Ett annat exempel är låten “Les tam-tam de l’Afrique”, vars tema är slaveriet och blev en av Frankrikes allra första raphits när den släpptes 1991. Gruppen har också sålt miljontals skivor genom åren, sålt guld flera gånger om och släppt älskade låtar som “Je danse le Mia”, “Petit Frère” och samarbeten som “Noble Art” (med Method Man & Redman) och “La Saga” (med Wu-Tang).

IAMs unika stil där fransk rap möter influenser från Afrika och Mellanöstern har gjort att gruppen nu är en av Europas allra största rapakter genom tiderna. Med från 1989 fram till idag är IAM helt klart ett av de största namnen i Europa. Vi ser nu fram emot att äntligen få se gruppen på en svensk scen för första gången! Lördag 7 maj.”

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL