När den lika tragiska som brutala brottsvåg som nu skakar Sverige ska förstås och analyseras görs det alltför ofta av människor som betraktar de tragiska händelserna på ett säkert avstånd. Poeten och författaren Faysa Idle, som släppte den hyllade boken ”Ett ord för blod” i höstas, är själv uppväxt i Tensta med rötter i Somalia och vet mer än de flesta vad det innebär att drabbas av gängvåldet. 

Boken berättar om våldet från ett personligt perspektiv som kvinna, där hon förlorat både vänner och familj och själv försökt tystas av aktiva inom kretsarna. Nu tar hon sin känsloladdade och tankeväckande poesi till scenen. ”Allt som glimmar är inte guld” beskrivs som en poesi-show som berör teman som kärlek, sorg, gängvåld och coming of age och kommer äga rum på Södra Teatern i Stockholm den 24 februari 2024.

Till sin hjälp på Södra Teatern har hon, förutom ett flertal andra starka röster som kommer att gästa, även kreatören Ebba Lange som kommer tolka Faysas dikter i form av såväl stilla som rörligt material. 

Biljettsläpp sker den 24 november kl 10.00 via luger.se.

Foto: Pressbild