5f2d30fa05d9010e180815f2
Femi Kuti till Stockholm i vår med bandet Positive Force


 

 

“Femi Kuti är den moderna afrobeatens hjärta och själ” – så beskrivs den London-födde nigerianske artisten och låtskrivaren vars far, Fela Anikulapo-Kuti, skapade afrobeat. Musikstilen beskrivs ofta som en blandning av traditionella nigerianska trummönster, groove, amerikansk soul, funk och R & B – något som blev till intensiva dansbeats och texter med explosiva politiska uttalanden. I ett pressmeddelande står att läsa:

 

“Afrobeat fick flera generationer av musiker, både i Nigeria och runt om i världen, att följa i Felas fotspår och använda musiken som ett vapen för att kämpa för rättvisa och frihet. Femi och hans band, Positive Force, står i framkant av den rörelse. De utvecklas kontinuerligt breddar musikens uttryck, och inspireras av både till punk och hip-hop samtidigt som de behåller sina traditionella rötter och politiska budskap.”

 

 

Femi släpper sin nya skiva i februari, “One People One World,” vilket blir hans trettonde album som till största del inspelad i Lagos tillsammans med musiker från Postitive Force och sonen Omorinmade Anikulapo-Kuti. Söndag 13:e maj kommer Femi Kuti med sitt band Positive Force till Studion på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL