Hoopdiggas presenterar i december en tredje Powerpose FM live-kväll på den nya scenen i Stadsgårdsterminalens lokaler. Denna gång är det inga mindre än Erik Lundin, L1NA och Becky and the birds som spelar live på scen. Initiativtagare är Broder John, i samarbete med Kulturrådet, med syftet “att möjliggöra en ny mellanstor scen för det framtida svenska musikarvet, samt tillgängliggöra mer konsertupplevelser för musikälskare”.

Live på scen 17 december 2022 – Stadsgårdsterminalen, Stockholm. Mer info här!

BECKY AND THE BIRDS

Det är få artister som besitter samma kompetens och fingertoppkänsla som Becky and the birds. Med neo-souliga produktioner, ofta perfekt balanserat med hiphopgrunder, poetiska texter och en röst som är helt unik så är det svårt att säga annat än att Becky and the birds, eller Thea som hon egentligen heter, är något annat än svensk musikarvs framtid.


L1NA

L1NA debuterade med singeln “BEKVÄM” 2019 och har snabbt växt till en av scenens mest intressanta framtidsnamn. Hennes debut-EP “MP3” blev grammisnominerad i kategorin Årets Hiphop och beskrevs i recensioner som “allt som den svenska musikscenen behöver just nu”. Senaste släppet “D KLART DOM HATAR OSS” visar inte bara prov på L1NAs ostoppbara dragningskraft, utan också att hon är en röst som är här för att stanna.


ERIK LUNDIN

Erik Lundin är en av Sveriges främsta hiphoppartister och textförfattare och han verkar även som producent. Under artistnamnet Eboi har han tidigare gett ut flera låtar på engelska. 2015 släppte han singeln Annie Lööf och den uppmärksammade och kritikerhyllade EPn Suedi 2016 kom uppföljarenVälkommen hem följt av singeln Apanage. 2019 släppte han albumet Zebrapojken.2016 vann han både kategorin Årets textförfattare och Årets Hiphop/Soul vid Grammisgalan, röstades fram som Årets Hiphop/soul på P3 Guld samt vann Musikförläggarnas pris som Årets textförfattare. 2017 tilldelades han Stockholms stads hederspris och 2020 vann han ytterligare en Grammis som Årets textförfattare för Zebrapojken.

Foto: Abraham Engelmark / Felix Martinsson