Erik Lundin en av artisterna som tolkar David Bowie i Globen


 

 

David Bowie har haft ett enormt inflytande på musikens utveckling och artister inom flera olika områden i många årtionden. För att hylla David Bowie kommer nu några av Sveriges mest uttrycksfulla artister att samlas i Ericsson Globe den 20:e februari 2018, för att framföra sina egna tolkningar av Bowies oförglömliga musik.

 

Nu är det klart att även rapparen Erik Lundin och Stockholms domkyrkokör medverkar med varsin akt under konserten, genom att använda deras säregna musikaliska uttryck i egna tolkningar av Bowies musikaliska arv.

 

 

”Att skapa en mångfald inom så många genre som möjligt har varit en viktig del av vårt planeringsarbete i den här produktionen – det är bara ännu ett sätt att spegla mångfalden som David Bowie representerade; både i sin persona och i sin musik. Nu stärker vi vår line-up med Erik Lundin och Stockholms Domkyrkokör i linje med den tanken. Det kommer bli så attans bombastiskt!”, säger Elcim Yilmaz, producent.

 

Andra artister som medverkar under kvällen är bl.a. Daniel Boyacioglu, Jenny Wilson, Julia Frej, Min Stora Sorg och Vaz.

 

Förutom konserten kommer det även samma dag äga rum ett Bowie Talks, där olika talare kommer lyfta den innovationskraft, normkreativitet och modet som David Bowie stod för. Heldagen börjar dock inte med mindre än en Future is female-lunch som fokuserar på den ikoniska kvinnan i Bowies liv; Iman Abdulmajid och hennes livsgärning som förebild för kvinnligt entreprenörskap.

 

 

Läs mer på: www.sverigetolkarbowie.se

 

 

 

 

Foto: Paulina Westerlind

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL