Earl Sweatshirt till Stockholm


 

Med ett av årets starkaste album – alla kategorier – i bagaget kommer Odd Future-medlemmen och den rappande naturbegåvningen Earl Sweatshirt till Stockholm och Debaser Strand den 9 mars. Biljetterna släpps till försäljning på torsdag den 21 november kl 9.00.

 

 

Tillsammans med bland annat Tyler, The Creator, Domo Genesis och Frank Ocean tillhör 19-åriga Earl Sweatshirt hiphop-kollektivet Odd Future (OFWGKTA) och har kallats för Los Angeles-scenens underbarn. Med ett säreget och släpigt sound, målande och träffsäkra textrader och en tillbakalutad och finpolerad produktion, lyckas Earl Sweatshirt skapa en unik hiphop-upplevelse på debutalbumet Doris som släpptes i slutet av augusti. Trots eminenta gästinhopp från kollegorna i Odd Future och även RZA, Mac Miller och Vince Staples är det den unga Earl som tydligt utmärker sig från skaran med ett sällan skådat flow.

 

 

Under lång tid var Earl Sweatshirt förlorad, försvunnen från jordens yta. Kvar fanns endast hyllade mixtapen Earl från 2010. Musikvärlden sörjde och det skrevs spaltmeter om mysteriet kring hans plötsliga försvinnande. I ett redan klassiskt reportage i The New Yorker kom förklaringen: hans mamma var orolig för den unge Earls brokiga tillvaro hade tvingat honom att återuppta sina studier på en internatskola på Samoaöarna.

 

 

Under 2012 kunde Earl återvända till Staterna. Under en rätt lång tid hade det snurrat en inofficiell kampanj vid namn “Free Earl” både på nätet och bland Odd Future-klicken, så det blev det många som jublade när den nya låten “Home” släpptes via Earls hemsida och avslutas med ett konstaterade till omvärlden; “…and I’m back. Bye.”

 

 

Earl Sweatshirts albumdebut är förhoppningsvis bara början, och att som 18-åring få världen att lyssna, förundras och använda superlativ, är ett bevis för ett unikt berättande som närmar sig fulländning, men som borde vara i startskedet. Den 9 mars har vi alla chansen att uppleva detta live på Debaser Strand i Stockholm. Det känns stort.

 

www.earlsweatshirt.com

 

 

9:e mars Debaser Strand, Stockholm

 

Biljetter:

Stockholm: Biljetterna kostar 275 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Debaser.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL