62429f791c0bfc1aba6ef852
Deki Alem klara för spelning på gatufestivalen Distortion i Köpenhamn 

 

Tidigare i år gjorde Göteborgsbrödraduon BENNETT återkomst som den nya duon Deki Alem, med en aning punkigare framtoning än tidigare. För en månad sedan släppte de sin första EP med titeln “Among Heads” och annonserade en spelning i Stockholm den 14 maj. Nu gör man även sällskap med Aloaded och deras artister på gatufestivalen Distortion i Köpenhamn.

 

Efter att ha öppnat kontor i grannlandet och satsat mer på utbytet mellan Danmark och Sverige har musikbolaget Aloaded, som enda svenskar, blivit inbjudna till att kurera en egen scen på festivalen. Utöver Deki Alem uppträder Stella Explorer, Vacation Forever och Klara Keller den 2 juni.

 

– Vi tycker det är hög tid att få fler danskar att upptäcka svensk musik och vice versa. Danmarks musikscen är verkligen intressant och genom att finnas på plats i Köpenhamn skapar vi fler möjligheter till samarbeten mellan Sverige och Danmark, vilket känns superkul och aktuellt. Vi ser verkligen fram emot att fira detta på Ditstortion, säger Love Cerda Ojensa, Senior Label Manager med placering i Köpenhamn.

 

Befinner ni er på en weekend i den fantastiska staden detta datum så vet ni vart ni ska, med andra ord.

 

 

 

 

Foto: Noah Agemo

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL