Way Out West, festivalen som i år går av stapeln mellan 11-13 augusti i Slottsskogen i Göteborg, meddelade i går att de australiensiska psykrockarna Tame Impala blir en av huvudakterna på festivalen. I dag bjuder arrangören på ytterligare en, nämligen de brittiska öarnas just nu hetaste rappare: Dave.

Efter att ha släppt den efterlängtade uppföljaren “We’re All Alone In This Together” i somras, uppträdde Dave nyligen på BRIT Awards där han gjorde ett otroligt starkt framträdande tillsammans med bl.a Giggs och Fredo. På samma gala tog rapparen hem kategorin Best Hip Hop/Grime/Rap Act för albumet.

I vår gör han en liten spelning på Fållan som sålde ut på bara ett par timmar, och i sommar ser vi honom i Slottsskogen för något betydligt större. Rapparen väntas också medverka i den kommande, fjärde säsongen av Netflix-serien “Top Boy”.

– Dave är verkligen definitionen av en artist som har fingrarna på pulsen. På de två album han hittills har släppt har han visat vad hiphop kan vara på 20-talet, och det känns otroligt häftigt att kunna presentera honom i Slottsskogen. I sommar finns han med högst upp på affischen på stora festivaler som Reading och Leeds, och det känns inte mer än självklart att han ska stå högst upp hos oss också. Vet du inte vem Dave är nu så vet du det garanterat efter Way Out West, säger Kimmie Winroth från festivalledningen.

Biljetterna till nästa års festival är släppta i detta nu via festivalens hemsida och på fredag 18 februari klockan 10.00 släpps ett limiterat antal endagsbiljetter. I samband med detta kommer det även att tillkännagivas vilken artist som spelar på vilken dag. Flera av de redan släppta biljettkategorierna har sålt slut och fler artister kommer tillkomma löpande.

Foto: Pressbild

65546e0a53c940223e0b0eb4