Poeten, skådespelaren, spokenword-artisten, dramatikern och musikern Daniel Boyacioglu är tillbaka. I samband med att han släpper nya diktsamlingen “Daniels Bok”, samt firar 20 år sedan debutboken “Istället för hiphop”, ger han nu i höst den unika föreställningen “Daniel Boyacioglu och alla hans vänner” på Dramaten i Stockholm den 1 november 2023.

Medverkande under kvällen är rapparna Stor, Aki och Ison & Fille samt Marall Nasari, Marcus Berggren, Gina Dirawi, Thanos Fotas, Marika Lagercrantz och flera. Tillsammans intar Daniel och vänner stora scenen för en exklusiv Boyacioglu-kväll med musik och uppläsningar, där gästerna tar sig an hans texter på olika sätt. Det blir även musik av bandet Daniel4ever.

– Jag hoppas på en intimt familjär och storartat oförglömlig kväll med nya och gamla vänner på scen och i salong, säger Daniel Boyacioglu i ett pressmeddelande.

Daniel Boyacioglus kommande bok beskrivs enligt nedan och finns hos bokhandlare från den 10 oktober 2023.

“I det gamla testamentet lär vi känna Daniel som tjänade det babyloniska hovet och överlevde flera kungar. Daniel står som symbol för den trofaste och hans berättelse är en diasporaskildring. I “Daniels” bok ställer Daniel Boyacioglu frågan vem denna Daniel skulle varit idag? Vad säger han om det Sverige som lovat honom fred, men där gatuvåldet tagit hans kusin? Hur möter han rasblindhetens förgörande tystnad? Och hur tjänar han bäst sitt land?”

Foto: Micke Sandström

65546e0a53c940223e0b0eb4