cody-chestnutt-S
Cody ChesnuTT till Stockholm i februari


Albumaktuell med skivan ”Landing on a Hundred” besöker sångaren Stockholm.

 

 

Mannen som tidningen The Guardian kallade för ”The New Hendrix” är tillbaka. Cody ChesnuTT har med nya albumet ”Landing on a Hundred” åter visat var soulskåpet ska stå. Vi kan nu med stor glädje meddela att han kommer till Stockholm och Debaser Slussen den 25 februari.

 

År 2002 fick Cody ChesnuTT en hel värld att häpna över sitt debutalbum ”The Headphone Masterpiece”. Det var en extremt rå och melodistark soulsingersongwriterdebut som blandade rock, funk, soul, hip hop och blues i en och samma mix vilket skapade en omtumlande resa för lyssnaren. Det blev en debut som fick en hel värld att ligga framför hans fötter.

Framgång har ibland ett högt pris vilket också Cody ChesnuTT fick befara. Succédebuten följdes av en period fylld av mörker, dekadens och missbruk. Lyckligtvis klarade han att styra om sitt liv till en mer sund bana, och vände mörkret till något positivt. Pennan blev ett verktyg i resan mot ljuset och ChesnuTT började skriva om sina erfarenheter vilket nu har resulterat i det nya albumet ”Landing on a Hundred”.

 

 

Kanske känner du igen honom som killen med gitarr som hoppade in och sjöng på The Roots-hitten ”The seed 2.0”, fast det egentligen var hans låt till en början. Kanske känner du igen honom som den som bröt ny musikalisk mark med sin debut i början av 2000-talet. Oavsett vilket är Cody ChesnuTT en artist som förtjänar att nå ut till en bred skara människor.

 

Vill du veta svaret varför soul kallas just soul bör du infinna dig i Stockholm och Debaser Slussen den 25 februari.

 

www.cchesnutt.com/

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL