62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Cleo och Random Bastards medverkar i Spoken Word-show på Dramaten


Se alla medverkande poeter här!

 

 

Det var ett tag sedan vi hörde av Cleo, men nu står det klart att hon tillsammans med delar av Random Bastards och flera andra poeter medverkar i en Spoken Word-show på Dramaten i vår. Under två kvällar, den 12:e och 13:e maj, kan vi se bland andra Cleo, Broder John, Academics, Ayla, Sara Nazari och Umeå-baserade regerande svenska mästaren i Poetry Slam – Andra Anna.

 

Showen kommer att spelas in av SVT och backas upp av ett sjumannaband under ledning av Sebastian Ågren. För regi står Niklas Mesaros. Biljetterna släpps fredag klockan 12.00.

 

Se alla medverkande poeter och presentationer nedan!

 

Cleo – är efter sina 10 år på hiphop-scenen en av Sveriges mest självklara artister och prisad som en av de bästa liveakterna i Sverige. Hon är en av grundarna till Femtastic, ett nätverk för kvinnor inom musik- och kulturbranschen. 2013 var hon med och startade FATTA, en kampanj mot sexuellt våld och för samtycke.

 

Ayla – är sångerska, låtskrivare och producent från Malmö som trollbundit sin publik sedan debutalbumet Ayla, 2014. Hon har skrivit och producerat två soloalbum och varit en av de mest eftertraktade featureartisterna på den svenska hiphop- och reggaescenen samt blivit tilldelad SKAP:s textförfattarpris och senast Årets rytm på Manifestgalan 2020 för albumet Klarspråk.

 

Broder John – är en av de senaste årens mest intressanta svenska hiphopartister och textförfattare. Debutalbumet Cool belönades med 5 stjärnor av tidningen Gaffa och musiksajten Festivalrykten placerade skivan på deras årsbästalista, alla kategorier. Han har tidigare skrivit och släppt musik tillsammans med artisten Fricky i duon Broder John & Friman. I Höst väntar albumsläpp och turné.

 

Academics – Alexander ”Academics” Juneblad är artist, producent och låtskrivare från Umeå. Som producent är han bekant som Random Bastards husproducent; med artister som Fricky, Cleo och Trainspotters i bagaget. Som artist har han släppt Journal I och Journal II, Tare Lugnt 4 och EPn Parken. Senast var han aktuell som producent på Aqua Aura EP tillsammans med Fricky som blivit nominerad och prisad på P3 Guld, Grammis och SKAP.

 

Sara Nazari – Stockholmspoet som började framträda som 14 åring. Hon har medverkat i allt från TV4 till Parkteatern i Stockholm och varit verksam inom rörelsen Revolution Poetry. Har tidigare medverkat på två Spoken Word på Dramaten.

 

Simon Matiwos – svensk mästare i Poetry Slam 2015 och aktiv i Förenade Förorter som tidigare anordnade Ortens bästa poet. Han har tidigare turnerat med Riksteatern och är vinnare av Diakité och Sachs stipendium 2016 med motivationen “Simon Matiwos har med sin poesi lyckats fånga känslorna av mellanförskap hos fler och fler människor i vårt samhälle idag. Hans rytmiska dikter svävar mellan sorg, vrede och hoppfullhet.”

 

Oskar Hanska – är en av Sveriges ledande Spoken Word-poeter. Flerfaldig Svensk Mästare i Poetry Slam, Skandinavisk Mästare och Europas bästa poet i VM i Frankrike. Oskar har turnérat sedan 2005, med över 1000 uppträdanden i Sverige och i över 13 andra länder, bland annat i Sydafrika och USA. Han har ett flertal gånger medverkat på Spoken Word på Dramaten.

 

Farhiya Feysal – vinnare av Ortens bästa poet 2018, aktuell med monologen Reflekterad Olydnad på Östgötateatern. Har tidigare medverkat som poet på såväl Grammisgalan som Spoken Word på Dramaten.

 

Saman Sokhanran – Spoken Word-poet och grundare av Förenade Förorter som i många år anordnade den rikstäckande poesi tävling Ortens bästa poet.

 

Andra Anna – Umeåbaserad scenpoet och regerande svensk mästare i Poetry Slam 2019.

 

 

Foto: Jacob Bengtsson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL