5e78b0917f33f434794a1c02
chronixx-livesthlm-12apr2013-S
Chronixx & The Zinc Fence Band live på Arena, Stockholm 12:e april


Premiär för Stockholms nya reggae/dancehall-klubb, LOUD:R!

 

 

Den 12:e april är det premiär för nya klubben LOUD:R! Som är ett samarbete mellan LinkUp Bookings och Safari Sound! Klubben kommer husera en gång i månaden i Arena’s fräscha lokaler, precis intill Globens t-bana. Med två dansgolv, blytungt ljus och ett massivt ljudsystem kommer Stockholm äntligen få den stora reggae dancehall klubb som så länge har saknats.

 

 

 Chronixx & The Zinc Fence Band (JA)
  Safari Sound ★City Lock Sound  Tony´s Hi-Fi

När: Fredag 12 april, 22:00 – 03:00
Var: Arena, Palmfeltsvägen 1. T-Globen

Ålder: 20 +
Förköp: 180 kr + serviceavg.
I dörren: 220 kr
Biljetter: www.tickster.com
Facebook: www.facebook.com/loudrsthlm

 

 

 

Chronixx, artisten som från början blev namngiven ”Little Chronicle” (efter sin far, den legendariske 80-tals sångaren Chronicle), heter Jamaicanen som tar hela Reggae världen med storm just nu. Han föddes år 1992, växte upp i Spanish Town i Kingston och blev tidigt introducerad till musiken genom sin far. Sin första låt spelade han in när han var 5 år gammal och vid 14 års ålder hade han producerat riddims åt artister som Munga, Konshens och Popcaan. Dessutom skrev han länge låtar åt andra artister tills han en dag blev uppmanad att själv börja sjunga texterna.

År 2009 startade han Zincfence Records tillsammans med vapendragaren Teflon (inte att förväxlas med artisten) och därifrån tog saker och ting fart på riktigt. Singlarna Behind Curtain, Warrior och Start A Fire släpptes år 2011 och Chronixx började göra sig ett namn på den internationella reggae marknaden. Dock hade han fortfarande inte riktigt blivit erkänd på ön. År 2012 släpptes den svenskproducerade låten They Don’t Know (Lance-A-Lot Productions) samt Odd Ras, och det var dessa låtar som fick Jamaica att öppna upp ögonen för Chronixx, den nya superstjärnan. I en tid då gotisk dancehall regerade och autentisk reggae musik betraktades som mer eller mindre död, sågs Chronixx som en messias som hissades ner på jorden för att rädda reggaen.

Efter detta har hans karriär gått spikrakt uppåt, med hits efter hits och låtar på topplistor världen över. I december släppte han mixtapet ”Start A Fyah” tillsammans med Major Lazer som har laddats ner mer än 150 000 (!) gånger. I samma veva gjorde han även sitt första Sting framträdande som på sätt och vis markerade att han är en artist som är här för att stanna. Med nya hits som Ain´t No Giving In, Beat And A Mic, Smile Jamaica och monster-combon Selassie Souljahz med Sizzla, Protoje och Kabaka Pyramid, är Chronixx en artist som just nu håller på att ändra gamet totalt. Han är här för att stanna!

Kvällen i är kommer Chronixx bli backad av sitt supertunga Jamaicanska band The Zinc Fence Band.

Major Lazer presents: Chronixx & Walshy Fire – Start A Fyah Mixtape: http://tinyurl.com/br2cnn5
Chronixx – Behind Curtain: http://youtu.be/M3Kj-h88-7o
Chronixx – They Don’t Know: http://youtu.be/sGM3UZX518I
Chronixx – Warrior http://youtu.be/N00dtt6kOjo
Chronixx live på Sting: http://youtu.be/SLsjSrMSDNs

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL