Chicago-rapparen Saba kommer till Sverige i vår


 

 

I slutet av förra veckan släppte Chicago-rapparen Saba nya singeln ”Fearmonger”, från hans kommande soloalbum ”Few Good Things” som lär släppas i början av 2022. Skivan blir uppföljaren till hans kritikerrosade album ”CARE FOR ME” från 2018. Vi känner även Saba från kollektivet Pivot Gang, samarbeten med Sverige-aktuella Mick Jenkins och från gästinhopp på Dreamville-samlingen ”Revenge of the Dreamers III”. Han har även arbetat med Noname och Smino i kollektivet Ghetto Sage.

 

 

Nu står det klart att Saba kommer till Europa på turné under våren 2022, med en spelning inbokad i Stockholm. Konsertarrangören Live Nation beskriver Saba och hans skapande:

 

“Som framgångsrik independentartist har Saba rotat sin karriär i autenticitet och musikalitet som har gjort honom till en av de viktigaste och mest unika röster i hans generation – en storspelare i Chicago-scenen där han har bland annat samarbetat med och producerat för Chance The Rapper, Noname, Mick Jenkins med flera. Efter att han först började skriva musik vid åtta-årsåldern och byggde egen inspelningsstudio i sin mormors källare belägen i West Side, Chicago när han var i yngre tonåren, där han och en grupp vänner från grannskapet bildade Pivot Gang. De pendlade över staden för att delta i kreativa ungdomsorganisationer och uppträdde på Open Mic–scener. Saba kommer från en musikalisk familj och influerades mycket av sin far, en Chicago R&B-artist vid namn Chandlar, som tog honom till studion som barn. En grundläggande erfarenhet som utvecklade hans sound och vässade förmågorna att skriva musik samt blev självlärd på en mängd olika musikinstrument – en medfödd talang och musikalitet som idag har lett till flera hyllade verk…”

 

 

Saba kommer till Sverige för en spelning i Stockholm på Debaser torsdag 24 mars 2022. Biljetter släpps fredag 12 november klockan 09.00 via LiveNation.se.

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL