62ecc92f37b61a70cf0bee62
62f21b521d7541908e0e0022
Chicago-rapparen Saba flyttar fram Europaturné och spelning i Sverige


Aktuell nytt album som gästas av G Herbo, Smino, Black Thought med flera.

 

 

Chicago-rapparen Saba är aktuell med soloalbumet ”Few Good Things” som finns ute nu, med gäster som 6LACK, Krayzie Bone, G Herbo, Smino, Black Thought, Mereba. Skivan blir uppföljaren till hans kritikerrosade album ”CARE FOR ME” från 2018. Vi känner även Saba från kollektivet Pivot Gang, samarbeten med Mick Jenkins och från gästinhopp på Dreamville-samlingen ”Revenge of the Dreamers III”. Han har även arbetat med Noname och Smino i kollektivet Ghetto Sage.

 

 

I november stod det klart att Saba ska komma till Europa på turné under 2022, med en spelning inbokad i Stockholm till mars. Nu låter Live Nation meddela att spelningen i Sverige och hela turnén flyttas fram till sensommaren 2022. Nytt datum för konserten är fredag 9 september 2022, på Debaser Strand. Köpta biljetter till konserten gäller även för det nya datumet – och fler biljetter finns nu att köpa via Livenation.se. Konsertarrangören beskriver Saba och hans skapande:

 

“Som framgångsrik independentartist har Saba rotat sin karriär i autenticitet och musikalitet som har gjort honom till en av de viktigaste och mest unika röster i hans generation – en storspelare i Chicago-scenen där han har bland annat samarbetat med och producerat för Chance The Rapper, Noname, Mick Jenkins med flera. Efter att han först började skriva musik vid åtta-årsåldern och byggde egen inspelningsstudio i sin mormors källare belägen i West Side, Chicago när han var i yngre tonåren, där han och en grupp vänner från grannskapet bildade Pivot Gang. De pendlade över staden för att delta i kreativa ungdomsorganisationer och uppträdde på Open Mic–scener. Saba kommer från en musikalisk familj och influerades mycket av sin far, en Chicago R&B-artist vid namn Chandlar, som tog honom till studion som barn. En grundläggande erfarenhet som utvecklade hans sound och vässade förmågorna att skriva musik samt blev självlärd på en mängd olika musikinstrument – en medfödd talang och musikalitet som idag har lett till flera hyllade verk…”

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Press / Live Nation Sweden

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL