I mars kan alla r&b-fantaster bege sig till Kulturhuset i Stockholm. Varför? Cherrie intar Studion och inviger våren med sin stora röst. 

Cherrie fick som bekant genombrottet 2015. Efter debutsingeln ”Tabanja” blev hon Grammisnominerad i kategorierna ”Årets nykomling” och ”Årets musikvideo” och visade att hon var här för att stanna. Debutalbumet ”Sherihan” kom kort därefter och gästades av självaste Stormzy vilket ledde till att Cherrie var support under hans Europaturné. Sedan dess har hon släppt flera album, gjort hyllade tolkningar i ”Så Mycket Bättre” och turnerat frekvent. Senast var i somras  med ”LEVER OCH LER TOUR” med stopp i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och en slutsåld headline-show i London. 

I höstas kom senaste singeln ”På en lördag”. En låt som är mer edgy, uptempo och enligt Cherrie själv, perfekt för klubben. I samband med det släppet berättade också Cherrie att från och med nu kommer hon att fortsätta att göra musik som lyfter “female empowerment”. 

Cherrie intar scenen i Studion på Kulturhuset den 24 mars 2023. Biljetter finns att köpa via kulturhusetstadsteatern.se.

Foto: Louise Helmfrid