5f2d30fa05d9010e180815f2
Capleton till Stockholm och Göteborg i slutet av veckan


Kolla även in nytt mixtape av Göteborgbaserade Axxionpack Sound som backar reggaestjärnan på västkusten.

 

 

Denna vecka är fullspikad med besök av reggaeprofiler från Jamaica då vi utöver Eek-A-Mouse senare i veckan får besök av Capleton! Han slog igenom på 90-talet och har sedan dess turnerat världen över och släppt tidslösa reggae- och dancehallhits som “Who Dem”, “Jah Jah City”, “Stand Tall”, “Acres”, “Bombored”, “Toppa Tings”, “That Day Will Come”, “Good In Her Clothes” och “Me Deyah Yah”. Support både i Stockholm och Göteborg blir Essa Cham.

 

 

Stockholm 1:a decemberFacebook-event
Göteborg 2:a december Facebook-event

 

 

 

Arrangören bakom Capletons spelning i Göteborg, Axxionpack Sound, har nyligen släppt ett nytt mixtape; ”Axxionpack Classics” där vi hör 60 minuter med Axxionpack-dubplates (special-inspelade låtar där artisterna sjunger om Axxionpack). Kollektivet låter hälsa;

 

“Mixtapet innehåller allt ifrån exklusiva reggae-dubplates med artister som tyvärr inte finns med oss längre som John Holt, Gregorys Isaacs, Sluggy Ranks och Bunny Rugs (Third World) till de dancehall artister som toppar listor idag som Aidonia, Bounty Killer, Agent Sasco, Capleton och många fler. Många av dubplatesen är inspelade i studios i Göteborg då vi tar hit artister för livekonserter, en del dubplates är inspelade på Jamaica när vi har varit där och en del är gjorda genom vårat nätverk med studios på Jamaica.”

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL