Senaste året har rapparen och artisten Johan ”Broder John” Bäckström, med sitt kollektiv Hoopdiggas, arrangerat konsertkvällar under namnet Powerpose FM Live. Kvällarna har gästats av artister från både hiphop- och indiescenen. Vid tre tillfällen under 2022 arrangerades konsertkvällar på gamla färjeterminalen vid Slussen som bland annat huserade namn som Erik Lundin, Ikhana, L1NA, Becky and the Birds, Jaqe och Ayla.

Nu står det klart att livekonceptet expanderar till en tvådagarsfestival arrangerat av Umeå Folkets Hus som går av stapeln den 1-2 september 2023. I ett pressmeddelande säger Broder John:

“Redan innan jag började jobba med musik visade artister och kreatörer mig hur stark och inspirerande DIY-andan är i Umeå och det har blivit något som placerats i min och Hoopdiggas ryggrad. Vi har arbetat för att översätta den känslan till Powerpose FM där det intima mötet mellan artisten och publiken står i fokus. Att det nu står klart att det blir en tvådagarsfestival i Umeå känns otroligt roligt.”

Under året kommer ett tjugotal akter att presenteras. Early bird-biljetter till Powerpose FM Festival släpps nu på fredag den 3 mars via Tickster.

De första inbokade akterna är:

  • Dina Ögon
  • Boko Yout
  • Broder John

Foto: Nicolina Knapp (Broder John)

65ba07add7a32f7b0a037f23