Art of the Streets till Way Out West


I samarbete med Luger erbjuder Art of the Streets en 2 gånger 10 meter lång uppvisningsvägg där internationella och lokala konstnärer kommer att måla livegraffiti under festivalens tre dagar.

 

 

Den 9-11 augusti kommer Riksteaterns omtalade gatukonstkonvent Art of the Streets till Göteborg och Way Out West. Från utlandet gästar konstnärerna Bates (Köpenhamn), Pose (Chicago) och Ashes57 (London).

 

 

Det är tredje året i rad som Riksteatern arrangerar gatukonstkonventet Art of the Streets och i år blir evenemanget större än någonsin. Förutom det inledande graffitikollot i Stockholm, konventhelgen på Kägelbanan i slutet av augusti och den avrundande turnén i september är det nu dessutom klart att Art of the Streets även tar plats på Way Out West i Göteborg den 9-11 augusti.

– Det känns naturligt att Art of the Streets tar plats på Sveriges mest innovativa festival. Att det dessutom äger rum i Göteborg, en stad som länge varit färgad av nolltolerans mot graffiti och gatukonst men nu börjat förändras, är också helt i linje med de visioner som finns kring projektet. Vi ser fram emot samarbetet och att få möjligheten att erbjuda Way Out West-publiken riktigt tung graffiti, säger Ceylan Holago, producent på Riksteatern.

 

Art of the Streets
och Way Out West kommer under festivalen att erbjuda en 2 gånger 10 meter lång vägg som nås både från festivalområdet och från utsidan. Där kommer de inbjudna konstnärerna Ashes57, Pose och Bates att livemåla tillsammans med en lokal konstnär varje dag inför publik.

 

 

Gästande konstnärer

ASHES57 (UK)
Delphine Ettinger inledde sin bana som grafisk designer och har varit verksam i London, Los Angeles och New York. Hennes passion för illustration och typografi skiner igenom i hennes arbeten och hon har samarbetat med gatukonstnamn som Obey och jobbat som art director. När dubstepgenren slog igenom i mitten av 2000-talet blev hon en självklar del av scenen och har gjort illustrationer till skivbolag som Deep Medi, Swamp 81 och DMZ.

POSE (US)
Som en av Chicagos största och internationellt mest erkända graffitikonstnärer började Pose sin konstnärliga bana under Chicago-graffitins gyllene era. Nu 20 år senare är han fortfarande lika aktuell med graffiti och gatukonst vid sidan om kommersiella projekt och komplex konst. Hans verk har synts i mängder av magasin, böcker och filmer.

 

BATES (DK)
Danske målaren Bates är en internationellt erkänd graffitikonstnär som varit aktiv ända sedan 1984 och har nått legendstatus inom graffitiscenen. Hans verk finns att beskåda över hela världen och han förekommer flitigt i böcker om graffiti. Förutom att måla på väggar och duk har han även gjort design åt en mängd olika företag.Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL