60361bd489c0ae51e83f60c2
Åre Sessions satsar digitalt – Fricky och freeskiåkaren Jesper Tjäder bland de medverkande 

 

I väntan på att åter kunna arrangera en fysisk festival på plats i Åre, tar Åre Sessions nu klivet in i den digitala världen. Under våren släpper festivalen ett antal filmer som ska fungera som ställföreträdare för den fysiska upplagan. Stora namn från både skid-, snowboard- och musikvärlden, däribland artisterna Molly Sandén och Fricky samt freeskiåkaren Jesper Tjäder, medverkar i filmerna och det första avsnittet släpps redan nu på onsdag.

 

Åre Sessions, som vanligtvis arrangeras under säsongsavslutningen i Åre, var en av de festivaler som allra först tvingades ställa in när coronapandemin slog till förra våren. Ett år senare står det klart att även den kommande säsongsavslutningen kommer ske utan en fysisk festival på plats i Åre Sessions.

 

– Det här året har såklart varit en enorm utmaning för hela vår bransch. Men den rådande situationen har också tvingat oss att tänka om, tänka nytt, och fortsätta utmana oss själva rent kreativt. Vi längtar efter att få återvända till Åre för en fysisk festival, men tills dess har vi hittat nya spännande sätt att aktivera oss på, säger Liza Nilsson från festivalledningen i ett pressmeddelande.

 

Under de senaste veckorna har arrangörerna bakom Åre Sessions spelat in ett antal digitala festivalupplevelser från Åre, som med start nu på onsdag 24 februari kommer släppas löpande i Åre Sessions digitala kanaler. I de olika avsnitten väntar intervjuer med gäster från både skid- och musikvärlden, såväl som liveframträdanden i unika miljöer från både byn och på berget.

 

– Vi som medgrundare av Åre Sessions vill göra allt för att hålla kvar känslan från tidigare år och samtidigt föda en längtan efter en nästa festival, när tiden väl är inne. Filmerna som nu släpps hoppas och tror vi kan förmedla känslan av det härligt, grymma och underbara som Åre Sessions har att ge med sin blandning av fantastisk mat och dryck, musik, snö, skidor och umgänge, säger Charlotte Liljewall, produktchef Norrlands Ljus.

 

Åre Sessions som fysisk festival förväntas återvända nästa år.

 

 

Foto: Adrian Pehrson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL