Andre Power är dj, medgrundare och kreativ ledare för det välrenommerade musik- och artistkollektivet Soulection. Under sin karriär som dj har Andre Power hittills spelat i över 25 länder och fortsätter att turnera världen runt med sin liveserie ”A Night With Andre Power” där han förenar musik och konst i en noggrant kurerad upplevelse. 

Andre Powers musikaliska resa började efter en flytt till San Diego i Kalifornien för 13 år sedan. Då hade han ett starkt intresse för konst men upplevde att det var svårt att ta sig in i de kreativa kretsarna i staden. Då bestämde han sig för att ta saken i egna händer och gjorde om sitt vardagsrum till ett ”safe space” för artister och konstnärer att mötas i. Ett år senare anordnade han ett konst-event där han bjöd in dj:n Joe Kay för att spela och i deras möte växte en vänskap fram som sedan resulterade i Soulection. 

I en intervju med Adorama för några år sedan berättar han om intentionen med Soulection:

”We both wanted to create something that would fill this void in music—where bedroom artists/producers could finally be heard and recognized for their talents, and amplified to an audience who was looking for more than mainstream”. 

Den 27 maj 2023 läggs ännu ett land till på Andre Powers lista när han kommer till Sverige och Stockholm för en spelning på Stadsgårdsterminalen med det Stockholmsbaserade musikkollektivet The Connect. På scen står även den uk-baserade rapparen Janset. Biljetter kan du hitta här.

LINE UP
Live: Janset (UK)
Dj set: Andre Power (Soulection)
Dj set: Dilan & Jackie (The Connect) 

Lyssna på Andre Powers dj-set från en spelning i Kapstaden nedan.

Foto: Instagram via @andrepower

65546e0a53c940223e0b0eb4