62429f791c0bfc1aba6ef852
Big L’s förmodade mördare skjuten till döds i New York


 

 

Lamont “Big L” Coleman gjorde snabbt en karriär på undergroundscenen i New York och med det då starka Diggin In The Crates-crewet (Fat Joe, O.C., Diamond D, Showbiz & AG, Lord Finesse, Buckwild och Big L) i ryggen klättrade Big L snabbt upp på karriärstegen. Debutalbumet “Lifestyles Ov Da Poor & Dangerous” satte ribban högt för textskapande och hård New York-hiphop. Singeln “Put It On” blev en underground-anthem och med flera framgångsrika singlar fick Big L, Lamont Coleman, chansen att starta sitt eget skivbolag Flamboyant Entertainment. Med stora planer för ett nytt album och med singeln “Ebonics” inleddes samarbete med DJ Premier och många andra högt ansedda i branschen. Rykten har även gjort gällande att Big L vara mycket nära att sätta pennan till ett kontraktsförslag från Jay-Z och Roc-A-Fella som hade stora möjligheter att marknadsföra en rappare av Big L´s kaliber.

 

 

Alla planer och karriärssteg tog ett abrupt slut en kväll i Big L´s hemkvarter då han blev “avrättad” med ett antal skott i huvudet. Mördaren har aldrig ställts inför rätta men antas vara kopplade till uppgörelser med droger som Big L´s lillebror Big Lee var inblandad i. Några år senare blev även Big Lee mördad.

 

 

 

Nu uppger ett flertal amerikanska medier att Big L’s förmodade mördare har skjutits till döds i New York. 46-årige Gerard Woodley pekades ut som den som mördade Lamont Coleman, i Harlem 1999, gick under veckoslutet samma öde till mötes själv då han sköts till döds med ett flertal skott. NYPD har i dagsläget inte gjort några kopplingar till Big L-fallet och mordet på Woodley.

 

big-l-murderer-ny-daily-tweet

 Publicerat:
RedaktionenNULL