Se intervju med UK-artisten Yxng Bane nyligen på besök i Sverige


 

 

Den gångna helgen intog en av de senaste stjärnskotten från Storbritannien konsertlokalen Kraken i Stockholm. Yxng Bane från östra London som släppt singlarna ”Fine Wine”, ”Shape of you remix” och ”Should have known better”. Mariana och Melika från Kingsizeredaktionen fick en pratsund med honom före spelningen, där de diskuterar allt ifrån raggningstips till en lyckad date. Melika passar på att testa hans kunskaper när det kommer till andra UK-artisters texter.

 

 

När det kommer till Yxng Banes musik så är han väldigt bred; han rappar, sjunger, och kan ena dagen släppa en klubblåt för att nästa dag prata om livet på gatan. Om själva skapandeprocessen säger Yxng Bane bland annat;

 

– Det är när jag hör en instrumental, får den mig att vilja berätta en story. Det är därför som musiken är så personlig.

 

– Efter varje låt jag färdigställer så känner jag mig bekväm. Så allt låter naturligt, som att det är mitt sound. Oavsett om jag sjunger eller rappar. Så fort jag är klar känner jag mig trygg med låten. Jag går inte till studion och försöker göra en låt där jag sjunger eller en låt där jag rappar. Det beror på känslan och vad jag har gått igenom den veckan eller vilket samtal jag fått innan jag går in i studion.

 

 

 

 

Intervju/video av Melika Zakariae och Mariana Benyamin Sir.

 

 

Tack till Afro Rox Ent samt Nuhlinga Sweden.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL