Med sin flickvän som musa skriver OG Bella musik som inspireras lika mycket av litteratur som Lykke Li och Eminem. Nu är hon aktuell med EP:n ”Mellan tvivel och tillit” tillsammans med producenten Slackin Beats. En berättelse om olika platser i ett förhållande – från hopplöshet till sårbarhet.

OG Bella släppte sin debut-EP ”Bejaka eller dö” 2018, men hon har skrivit musik sedan 2014 och poesi sedan barnsben. Hon skriver ofta självutlämnande och tunga texter och säger att hon lyssnar på, och hämtar inspiration från, ett brett musikaliskt spektrum – beroende på vilket ”state of mind” hon är i just då. Men textmässigt hämtar hon allra mest från litteraturen.

– Ska jag vara ärlig så inspireras jag till att skapa mycket mer av litteratur än av musik. Mitt största fokus ligger alltid på texten så att läsa gripande formuleringar tänder en mycket större eld i mig än att höra dom fetaste beatsen. Men gällande musik så går jag just nu i gång på Corbin, Lykke Li, Skander, Jessie Reyez, Araya för att nämna några. Jag lyssnade jävligt mycket på Eminem när jag växte upp också, han var typ hela min värld haha. Och det tror jag verkligen har satt sin prägel på mig eftersom han skrev extremt självutlämnande och transparenta texter som inte sällan var mörka. Sen måste jag säga att min flickvän är min musa så jag kan inte prata om inspiration utan att nämna henne.

I vår släpper OG Bella EP:n ”Mellan tvivel och tillit” där hon teamar upp med den Malmöbaserade producenten Slackin Beats som tidigare bland annat har jobbat med Rebacka och Fiona.

– Det började med att Slackin skickade mig ett beat för kanske tre år sedan där han hade samplat min röst från en video på Instagram. Jag blev så peppad, för jag hade länge tyckt att han var otrolig och velat jobba med honom. Vi delar både den melankoliska stommen och är rika på kontraster så jag visste att det hade potentialen att bli något fett! Och där öppnades väl egentligen dörren för vårt samarbete.

Samarbetet ledde till att Slackin Beats och OG Bella började skicka låtar och idéer till varandra och tanken på att göra ett längre projekt föddes. Resultatet blev ”Mellan tvivel och tillit”.

– När det kommer till projekt som är större än singlar så är jag väldigt mån om att ha ett koncept, att berätta en sammanhängande story. Och intressant nog så befann jag mig på helt olika platser i min relation under tiden som en del demos kom till liv. Så EP:n rör sig från en hopplös och uppgiven plats till att successivt våga vara mer sårbar och slutligen komma i mål. Låter superklyschigt när jag säger det out loud, men det är sanningsenligt till vad som skedde i mitt privatliv.

Hur ser framtidsplanerna ut? Vad händer efter EP-släppet?

– EP:n kommer nu i vår. Utöver Ayla så har vi fyra till artister som medverkar på projektet, men vilka det är får ni ta del av när det är släppt. Efter det vill jag gärna hinna släppa en singel eller två. Jag sitter faktiskt på ett par sjuka beats av just Slackin Beats.

Intervju av Axel Almström

Foto: Press