Maybach Music-sångerskan, Teedra Moses lovar en trevlig upplevelse på Fasching nästa vecka.

Teedra Moses debuterade med albumet Complex Simplicity för åtta år sedan, och trots flera mixtapes och samarbetsprojekt har skivan inte fått någon officiell uppföljare förrens nu i höst då hon släpper sitt efterlängtade comeback-album på Rick Ross bolag, Maybach Music Group.

Nästa vecka, närmare bestämt den 26 september kommer hon till Stockholm och Fashing, (du kan tävla om biljetter här!) och av den anledningen kontaktade våra norska kollegor Teedra för att höra vad vi kan förvänta oss nästa vecka.

Kingsize: Du har varit i musikbranschen ganska länge och sett många artister komma o gå. Vad är det viktigaste att tänka på för att hålla sig relevant i gamet och hålla i många år?

Teedra Moses: Att ha ett bra förhållande till dina fans, satsa på en bra live och scenframträdande. Ge ut musik på många olika sätt som mixtapes, opublicerat material osv.

Du har inte släppt ett soloalbum sedan din debutskiva 2004, utan istället ägnat dig bland annat åt mixtapes. Varför och hur känns det att vara tillbaka med ett nytt album?

Jag hade inget annat val än att ge ut mixtapes, Jag hade älskat att släppa ett andra album mycket tidigare men det var inte möjligt i den situationen jag var i. Jag glädjer mig väldigt mycket över att få presentera mitt nya album. Jag har vuxit som person och artist, och jag tror att mina största fans också har gjort det.

På vilket sätt har du förändrat sig sedan Complex Simplicity?

Jag har upplevt kärleken, fått erfarenhet i livet och karriären som har gjort mig benhård till vad jag vill göra. Jag har utforskat olika typer av sounds genom åren men som tyvärr inte blivit utgivet. Jag har upplevt smärta, förvirring och fått en del “blåmärken” men nu tackar jag Gud att jag har tagit mig igenom allt. Jag ser inte mig själv som en lejoninna längre, nu bara är jag.

När man pratar om förändringar, hur tycker du att musikindustrin har förändrat sig sedan du slog igenom?

Wow! Det har förändrat sig så mycket att man inte kan nämna allt. Industrin är helt digital idag. Sociala medier tillåter artister att ha kontakt med sina fans utan mellanhänder. Musik säljer inte lika mycket som det har gjort, på grund av piratkopiering, så alla artister måste utveckla sig själva till varumärken. Så mycket musik ges ut gratis att det helt förlorar sitt värde. MEN de icke-kommersiella (indie/alternative) har en mycket bättre chans nu än innan internet. Jag hatar en del nya förändringar men älskar merparten. Om jag fick välja så hade jag släppt mitt debutalbum sju år senare…lol.

Det är mycket snack om den “nya soulen” och den “nya R&B´n” med artister som tex Frank Ocean och The Weekend, vad tycker du om det?

Jag älskar Frank Ocean och The Weekend. Jag älskar musik…klassiskt och nytt. Viktigast av allt, älskar jag det kreativa och uniciteten av de två. Men jag gillar inte copycats. Men Jonelle, Miguel och några andra nya artister är A-MAZING!!

Är det inspirerande för “äldre” mer erfarna artister som dig själv att se nya artister som kommer med ett nytt sound?

Jag inspireras av nya artister som Frank Ocean och hans fräscha sound, i tillägg till äldre artister om NAS som är tidlös. Jag inspirerad av att lyssna på Billy Holiday, lika mycket som jag inspireras av Kendrick Lamar eller Big K.R.I.T.

Du signades till Maybach Music 2011, som alla vet är ett rap-label. Vilka visioner har de för dig, och varför ville du ge ut din musik genom dem?

Min koppling till MMG fick jag när jag jobbade med mitt album. Jag har skrivit om skivan flera gånger, men det slutade med att jag skrotade vissa låtar och började om igen. MMG öppnade dörrar för mig och hjälpte mig att få en klar vision om vad jag ville göra.

Kommer du till att ha många MMG-artister med på skivan?

Jag vill jobba med vilken artist som helst som jobbar med samma bolag som jag, men jag har inga planer på att göra en samlingsskiva. Jag har spelat in “Another LuvR” med Wale, (se video under) som är ute nu.  Jag vill verkligen berätta om vad jag har upplevt, drömt om och funderar på.

För folk som inte har sett eller hört så mycket från dig, hur skulle du beskriva dig själv som artist? och vad kan man förvänta sig av din show?

Jag är ghetto-chic…och gör sexy soul rebel musik. Sassy men classy. Mitt sound är som champagne, min show är som konjak. WE PARTY! Jag sjunger “my ass off”. Jag dansar. Jag pratar skit som om vi vore i mitt vardagsrum…det är intimt.

Några sista ord från dig till fansen innan vi ser dig på scen på Fasching den 26 september?

Tack för er tid och era öron. Jag önskar er fred, kärlek, välsignelser, välstånd och en massa framgång.

Mmmmuuuuaaahhh!