Inför Jay Rocks spelning i Stockholm fick Kingsize Magazine även en intervju med Watts-rapparen, i samband med hans första turné utanför USA. Intervju av Mariana Benyamin Sir som kommer gå att läsa i en längre version i Kingsize Magazine nr 1 2019.

Jay Rock eller Johnny McKinzie som han egentligen heter nådde en bredare publik i samband med inhoppet på TDE-kollegan Kendrick Lamars “Money Trees” 2012. Men hans karriär sträcker sig betydligt längre än så. I katalogen finns en rad mixtapes och tre studioalbum.” Redemption”, den senaste i raden släpptes i fjol och gav honom bland annat en Grammy-nominering för årets låt med “Win”.

Kingsize får en pratstund med Jay Rock innan spelningen i Stockholm. Det är första gången han turnerar utanför USA. Han säger att det är kallt och jag berättar att han kommer få uppleva snö i Stockholm men att han kommer överleva det. Han skrattar.

– Jag känner bara att det här albumet är min “Redemption”. Gud gav mig en andra chans att komma tillbaka och göra det jag älskar att göra. Och låta alla veta att: vad det än är, vilka motgångar du än går igenom i livet så länge det är tillfälligt och så länge du fortfarande andas så finns det en chans att du kan vinna. Det är vad hela processen med albumet handlar om.

Jay Rock ser allt från den ljusa sidan och menar att det var tack vare olyckan han kunnat öppna upp sig ännu mer.

– Mina två senaste album ”Follow me Home” och ”90059”, folk tyckte om dom och sa ”okej okej det är Jay rock”. Men med mitt senaste album fick dom verkligen veta vem Johnny är, vem jag faktiskt är! Jag tillförde ett djup till min story och jag tror att det är vad den största skillnaden från mina tidigare släpp.

På tisdag kväll intar han Stockholm och Debaser. Han är förväntansfull och har faktiskt redan planer på att komma tillbaka.

– Detta är första gången jag turnerar utanför USA och kommer hit. Jag vill bara möta nya människor och nya ansikten. När jag åker tillbaka hem vill jag göra ett till grymt album så jag kan komma tillbaka och kunna skaka händer med folk och se nya ansikten igen. Bara hålla igång och vara fokuserad och bara göra Jay Rock. You know what i mean? Just give people that good music, säger han och jag instämmer och säger att jag förstår precis vad han menar.

Vad har du för förhoppningar på Stockholm och dina fans här?

– Jag är förväntansfull. Förhoppningsvis är det massa bra energi och du vet let’s turn up and have a good time, det är därför jag kommer.

/ Mariana Benyamin Sir

jay-rock-2018-2-L
65ba07add7a32f7b0a037f23