Kingsize har tidigare uppmärksammat hemsidan och Instagram-kontot TagsAndThrows (samt Art By OK OK på Kingsizegalan 2015) och i helgen hölls releasefest för den tredje filmen som släpps idag via Youtube. Efter att ha filmat några av de största graffitimålarna från New York, Melbourne och Köpenhamn är det nu dags för den tredje filmen; en kortfilmsdokumentär som visar familjefadern och legendariske graffitimålaren Uzi och hur han gör för att få upp sitt namn på stadens gator och torg.

“Jag gillar ju målande på väggar i samhället. Här är det verkligen för lite tanter som ritar blommor eller barn som sätter klistermärken. Jag är mer för städer där det syns att det bor folk än att de ser ut som rymdstationer.” – Uzi i intervju med TagsAndThrows.

Läs även några frågor/svar med TagsAndThrows:

Du släpper en ny film den 16:e, vad är speciellt för denna film?

– Detta är min sjätte film där jag följer graffitimålare ut på stan och den är speciell för mig för att den är gjord i Stockholm. Staden där jag bor. Staden där jag upptäckte graffiti. Uzi är en av mina favoritmålare och han har varit stor på scenen i väldigt många år. Han gillar att göra mycket och i min värld går graffiti ut på mycket. Det går ut på att synas. Dessutom så var det kul att intervjua Uzi. Han hade väldigt mycket att säga, om bombing, street art och hur det är att vara ute och måla så mycket man kan och samtidigt försöka vara en god familjefar. Det är kul att visa upp för världen att alla som målar graffiti inte är 16 år och halvgalna. Det ska bli extra kul att visa upp Stockholm för resten av världen också. Jag har nu 89.000 följare på Instagram och 1.6 miljoner views på YouTube. Att få visa alla dessa människor vad Stockholm har att erbjuda känns extra kul.

Har du märkt någon skillnad nu när nolltolleransen även borta i Stockholm?

– Ja! Det är mycket mer bombing på gatorna. Det tvättas mindre. Fler människor, inte bara de som taggar, vågar måla på våra gemensamma offentliga ytor. Förhoppningsvis leder detta till att massa andra saker ändras i vårt samhälle. Att det blir en softare stämning. Första steget MÅSTE bli att CSG försvinner. De kostar alldeles för mycket pengar för att vara några som kämpar mot att folk uttrycker sig.

Vad är målet med dina filmer?

– Målet är att ge de som är intresserade av tags och throw-ups det de vill se – bombing från alla världens olika hörn. Men samtidigt vill jag också utbilda människor utanför denna subkultur om detta fenomen som jag så mycket älskar. Tags och throw-ups är något vackert. De visar att det finns människor som lever i våra städer.

Mer info:
TagsAndThrows.com
Instagram.com/TagsAndThrows

Se fler TagsNThrows-filmer:
Bombing With Guns >
Bombing Alone >
Bombing With Lush > 
Bombing in Copenhagen >
Daytime Bombing with HNR >