"Vår filosofi är att konst blir bäst med konstnärlig frihet..."

Gatukonstorganisationen Artscape har vuxit rejält sedan de satte sig själva på den urbana konstkartan 2014. Utöver att ha skapat över 150 storskaliga konstverk med internationella konstnärer över hela Sverige har de nyligen etablerat Artscape Warehouse, en ny plattform för exklusiva och unika fine art prints inom urban konst.

Artscape Warehouse lanserades i november 2020 och släppte då under kort tid sex olika tryck av Lily Brick, Curtis Hylton, Irene Lopez Leon och svenska Tim Timmey, som alla skapat specifika konstverk för Artscape Warehouse.

– Alla prints som Artscape Warehouse släpper är giclée-tryck som trycks i väldigt liten och limiterad utgåva. Vi vill koppla samman konstälskare världen över med artister och konstnärer som antingen redan är giganter inom scenen eller har potential att bli det. Vår filosofi är att konst blir bäst med konstnärlig frihet, uttryck ska såklart inte komma till under begränsningar eller med direktiv. Vi vill att konstnärerna ska skapa med samma frihet och uttryck som när de målar väggar och muraler, säger en av grundarna Daniel Wakeham.

Det sjätte trycket som släpps idag, onsdagen den 3 februari, står den internationellt uppmärksammade Huge för. Huge, eller Daniel Fahlström som han egentligen heter, blev snabbt en stjärna inom graffitivärlden när han 2012 började måla väggar bestående av fotorealistiska heliumballonger, med tillhörande chrome-effekt med omgivningens naturtrogna speglingar. En stil som han själv titulerat ”helium graff style”. På senare år har Huge gått från att enbart måla väggar, muraler och dukar till att inkludera skulpturer i sin portfolio.

Printet som Huge skapat tillsammans med Artscape släpps idag kl. 16 på warehouse.artscape.se i en upplaga på 50, och har såklart titeln “Helium”.

Foto: Artscape/Pressbild

65ba07add7a32f7b0a037f23