62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Will Smith porträtterar Harlem-bossen Nicky Barnes i kommande Netflix-film


 

 

Will Smith är just nu aktuell med filmen “Gemini Man” som går upp på svenska biografer den 11:e oktober, samt den efterlängtade “Bad Boys For Life”. Men enligt uppgifter är han nu även klar för en ny Netflix-film. Det är Collider som rapporterar att Smith kommer att producera och medverka i filmen “The Council”, där han kommer porträttera den ökända brottslingen Nicky Barnes.

 

Peter Landesman, manusförfattaren till “Concussion” där Smith även medverkade, kommer att stå för manus till “The Council” som berättar historien om ett brottssyndikat bestående av sju afroamerikanska män som styrde Harlem genom 70-talet och in i 80-talet. Gruppens intentioner var att skapa en självförsörjande och självstyrd stad som skulle finansieras genom att revolutionera narkotikahandeln.

 

Barnes dömdes till livstids fängelse men blev snabbt upprörd över hur hans kollegor skötte imperiet han byggt upp och blev senare informatör åt FBI. Barnes släpptes 1998 och placerades i vittnesskyddsprogram. Han gick senare bort 2012, men beskedet om hans död nådde allmänheten första tidigare i år.

 

 

Nicky Barnes har tidigare spelats av Cuba Gooding Jr. i “American Gangster” från 2007, där mest fokus låg på den rivaliserande knarkbaronen Frank Lucas. Han ska då ha varit frustrerad över att Lucas fick all uppmärksamhet, men det blir det alltså ändring på inom kort.

 

 

Foto: Dick Thomas Johnson/Wikimedia Commons

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL