Viaplay premiärvisar flera drama/thriller-serier under september månad


 

 

Sommaren lider mot sitt slut och vi står inför en fullspäckad TV-höst med mängder av nyheter på streamingtjänster. NENT Groups tjänst Viaplay står inför ett hektiskt september med premiärer av både flera svensk och utländska serier. Kolla in nedan!

 

 

TVÅ SYSTRAR
Säsong 1 | Dramaserie

 

I Viaplays nya originalserie “Två systrar” spelar Julia Ragnarsson (“Fartblinda”, “Springfloden”) och Dilan Gwyn (“Älska mig”, “Andra sidan”) huvudrollerna. Serien handlar om syskonkärlek, syskonrivalitet och, enligt ett pressmeddelande, “vad som händer när man försöker skydda den man älskar allra mest, men det snarare misstolkas som missunsamhet”. “Två systrar” är fritt baserad på romansviten med samma namn av Hannah Widell och Amanda Schulman. I övriga roller syns Hannes Fohlin, David Larson, Lia Boysen, Jens Hultén, Happy Jankell, Helmon Solomon, Pablo Leiva Wenger, Caroline Winberg med flera.

 

Premiär 5 september

 

 

DET SOM GÖMS I SNÖ
Säsong 2 | Dramathriller

 

Den andra säsongen av serien “Det Som Göms I Snö” är skapad av kriminalförfattaren Leif GW Persson, och är precis som tidigare inspirerad av verkliga händelser. Robert Gustafsson (“Hundraåringen”, “Torsk på Tallinn” med mera) är tillbaka som Kalla fall-gruppens ledare Peter Wendel, en roll han vann Kristallen för 2019. Säsong två kretsar kring Ludvig Larsson, spelad av Samuel Fröler (“Skärgårdsdoktorn”), en regionpolischef som visar sig leva ett mörkt dubbelliv. I övriga roller återses Louise Peterhoff, Ia Langhammer, Christopher Wagelin och Ingela Olsson med flera.

 

Premiär 19 september

 

 

 

 

FURIA
Säsong 1 | Dramathriller

 

Viaplays nya originalserie “Furia” utspelas i en idyllisk norsk stad som drabbas av ett chockerande mord. När polisen Asgeir (Pål Sverre Hagen, “Exit”) utreder mordet stöter han på Ragna (Ine Marie Willmann, “Exit”), som jobbar för underrättelsetjänsten och infiltrerar en nationalistisk subkultur. Där och då börjar resan genom en mörk undre värld av hat, en resa som leder till avslöjandet av en terroristring som sträcker sig från de norska fjällen till hjärtat av Europa. Furia, med en blandning av norskt, engelskt och tyskt tal, är skapad av Emmy-vinnaren Gjermund Stenberg Eriksen (“Mammon”).

 

Premiär 26 september

 

 

CLOSE TO ME
Säsong 1 | Psykologisk thriller

 

Om ett par veckor är det även premiär för Viaplays internationella originalserie “Close to Me”, ett psykologiskt drama med den danska skådespelaren Connie Nielsen (“Wonder Woman”) och Christopher Eccleston (“Doctor Who”) i huvudrollerna. Serien handlar om det gifta paret Jo (Connie Nielsen) och Rob (Christopher Eccleston) som till synes verkar ha allt. Jos tillvaro vänds plötsligt upp och ner när hon råkar ut för en hemsk olycka och förlorar minnet av det senaste året. När hon försöker återfå minnet upptäcker hon att allt inte är så perfekt som hon trott och att någon – till varje pris – försöker dölja något från henne. I övriga roller ser vi Susan Lynch (Save Me, Unforgotten), Leanne Best (Young Wallander, Cold Feet), Henning Jensen (When the Dust Settles, Below the Surface), Ellie Haddington (Enola Holmes, Motherland) och Ray Fearon (Da Vinci’s Demons, His Dark Materials).

 

Premiär 12 september

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL