Den morddömde Peter Mangs fick 2012 livstids fängelse för två mord och fyra mordförsök i Sverige. Samtidigt har det funnits misstankar om hans inblandning i ytterligare brott, något som nu utforskas i den nya dokumentärerien “Peter Mangs – En seriemördares hemlighet”. Den grävande journalisten John Mork kartlägger i den kommande dokumentären Mangs tid i Florida, där han bodde där under perioden 1996-1999. John Mork har även haft långvarig kommunikation med Peter Mangs vilket har resulterat i nya insikter om ytterligare brott som tidigare aldrig undersökts. Serien i tre delar granskar olösta mord i Florida, sammanfallande med tiden och platsen för Mangs vistelse. Mork berättar i ett pressmeddelande:

“Under fem år har jag lärt mig mycket om Peters värld. Vad som formade honom och vad som drev honom till att mörda, det är mörkt och tungt att ta in. Om du frågar min familj skulle dom säga att den här utredningen förändrat mig som person, för att komma in i Peters huvud har jag behövt hantera mina egna mörka sidor, och det är inte lätt. Men drivkraften har alltid funnits där att försöka hitta Peters olösta mord i Florida så anhöriga till brottsoffer kan få svar.”

John Mork genomförde under flera år efterforskningar med lokala utredare i Amerika, innan avresan till Miami för att följa Mangs spår. Innan avresan anlitar han musikern Christian Olsson för att dekryptera låten “Under the Radar”. Olsson berättar vidare:

“För tre år sedan ringde John och ville ha hjälp av mig i sin pågående utredning av Peter Mangs. Han hade fått tag på noterna till seriemördarens egenskrivna låt “Under the Radar” som påstods innehålla svaret på en mordgåta. Det var det mest skruvade jag hört, och jag tvivlade initialt på min inblandning, med tanke på Peter Mangs extremt mörka bakgrund. Men Johns otroliga hängivenhet att lösa gåtan smittade snabbt av sig, och jag blev slutligen lika besatt av att försöka förstå gåtans hemlighet.”

Dokumentärserien är producerad och skapad av produktionsbolagen A Rabbit Hole och Kreativ Inc tillsammans med grävande journalisten John Mork. Exekutiva producenter är Jennifer Sims och Joel Karsberg, en av skaparna bakom internationella kritikersuccén “Surviving R. Kelly”.

Dokumentärserien “Peter Mangs – En seriemördares hemlighet” sänds i tre delar och har premiär den 1 februari 2024 på Viaplay och TV3.

Foto: Viaplay Sverige