Det har så länge vi kan minnas gjorts TV-spel på berömda filmer, och numera görs de ofta även på TV-serier. En spelkategori som verkligen anammat denna populära trend är den med spel på nätet. Här listar vi TV-serier som har sina egna slotspel.

Marknaden för spel och casino står i ständig tillväxt där antalet aktörer såväl som spelare blir fler och fler. Tillväxten beror på ett flertal anledningar. Framför allt att det dyker upp flera olicensierade spelbolag såväl som sådana med svensk licens. Likaså kan den som spelar på nätet ta del av allt fler förmåner i form av diverse erbjudanden. Nu värvar man även spelare med slotspel som bygger på redan befintliga franchiser, inte minst populära TV-serier likt de vi nämner nedan.

Game of Thrones

En TV-serie som föga förvånande har sitt eget slutspel är ”Game of Thrones”. Fantasysagan som hade sin premiär på HBO 2011 är en av världens mest populära. Den bjöd in tittarna till ett storslaget universum där människor och varelser står i krig med varandra. Slotspelet ”Game of Thrones – Winter is Here” baseras specifikt på den sjunde säsongen där dramatiken i Westeros trappas upp ytterligare ett steg. Grafikmässigt beskrivs spelet som ett av de bästa av sitt slag där vi också får ta del av rörliga inslag tagna direkt från serien. Vi förväntar oss inom kort att få se nästa stora slotspel hämtat från universumet, då med fokus på nya spinoff-serien ”House of the Dragon”.

Peaky Blinders

En annan oerhört populär TV-serie med sitt eget slotspel är det brittiske gangsterdramat ”Peaky Blinders” som nyligen gick i mål med sin sjätte säsong på Netflix. Spelet ”Peaky Blinders Slot” frontas av de kända karaktärerna tillhörande familjen Shelby, som driver sina lukrativa men samtidigt riskfyllda affärer i Birmingham. Den som spelar kommer att känna igen det mesta från serien när de snurrar på hjulen, till och med dess musiktema. Spelet som utvecklats av ledande Pragmatic Play har flera bonusfunktioner, däribland Shelbys Betting Shop.

Narcos

Nästa Netflix-titel att tas med på listan över TV-seriebaserade slotspel är ”Narcos”, som är en av deras mest kända originalproduktioner. Handlingen följer jakten på den ökände colombianske drogmogulen Pablo Escobar, vilken också återspeglas i ”Narcos Slot” som utvecklats av spelföretaget NetEnt. Den som kollat på serien kommer att känna igen helheten, från dess visuella tema till de snurrande symbolerna du ska försöka få i rad. Även spinoff-serien ”Narcos: Mexico” har fått sitt eget slotspel.

Friends

Varje populär TV-serie tycks ha ett slutspel nu för tiden, till och med NBC:s komediklassiker som rullade i rutan mellan 1994-2004. ”Friends Slots” lägger sin största vikt vid de ikoniska karaktärerna Ross, Rachel, Phoebe, Chandler, Joey och Monica som alla är med som dess huvudsakliga symboler tillsammans med minnesvärd rekvisita, bland annat från gängets favoritcafé Central Perk. Bonusfunktionerna Thanksgiving, Wedding, Party och Bamboozled kommer även de att kännas igen av du som är ett fan av den legendariska serien.

65ba07add7a32f7b0a037f23