62b170dadc4101037e075fe2
“Tunna blå linjen” vinner pris för Årets bästa musik i tv-program


Med låtar av JOY, RAHIMIC och Mapei.

 

 

Kompositörerna Irya Gmeyner och Martin Hederos tog igår emot priset ”Årets musik i program/originalidé scripted” på Riagalan på Cirkus i Stockholm för sin musik till tv-serien ”Tunna blå linjen.” Musiken i ”Tunna blå linjen” har uppmärksammats brett i media och innehåller bland annat låtar av Malmö-artisterna Joy och RAHIMIC samt Mapei. Den förstnämnda medverkar både i en scen i serien och på soundtracket med låten “En sekund” medan RAHIMIC skapat låten “Drömmer om det” för serien. Mapei i sin tur hörs på ledmotivet “On Repeat”.

 

Irya Gmeyner och Martin Hederos, som står bakom musiken i serien, vann priset med motiveringen:

 

”Detta soundtrack rör sig, liksom historien, på gränsen mellan fiktion och verklighet och slungar oss in i seriens universum. Musiken drabbar tittaren från allra första ton. Tidlös och oförutsägbar – utmanande och omedelbar. Den lämnar ingen oberörd.”

 

– Vi är superöverraskade och superglada. Det är en så fin serie och vi har jobbat så hårt. Det här hoppas vi är början på en ny era, där folk lyssnar på musik i tv-drama och film och tar den på allvar, säger Martin Hederos i ett pressmeddelande.

 

– Det känns helt fantastiskt! Det är väldigt kul att ”Tunna Blå Linjen” har fått sådan uppmärksamhet för musiken, för det är inte alltid så. Vi vill också rikta ett särskilt tack till Povel Olsson och Filip Bekic som har hjälpt oss massor, säger Irya Gmeyner.

 

De övriga nominerade i kategorin ”Årets musik i program/originalidé scripted” var kompositören Jimmy Lagnefors för ”En kunglig affär” och kompositören Erik Enocksson för ”Snabba Cash”.

 

Nyligen bekräftades att den andra säsongen av “Tunna blå linjen” får premiär den 18 september. Läs mer här!

 

 

 

 

Foto: SVT

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL