Sverigeaktuella The Weeknd fortsätter att triumfera i sin karriär. Senaste bedriften kom i måndags när Spotify rapporterade att han är den första artisten i Spotifys historia som har nått 100 miljoner månatliga lyssnare.

Nu siktar Abel Tesfaye på att bredda sitt artisteri och ska för första gången spela en ledande roll i en kommande långfilm som han även delvis har skrivit manus till. Men det är inte hans första fot in i filmbranschen. 

2019 spelade han sig själv i A24-filmen ”Uncut Gems” tillsammans med Julia Fox och Adam Sandler. Och efter det har han gjort voice-overs i ”American Dad!” och ”The Simpsons”. Senare i år medverkar han också i den högt efterlängtade HBO-serien ”The Idol”, regisserad av Sam Levinson, tillsammans med Lily-Rose Depp. 

I nuläget är den kommande långfilmens handling okänd men det är bekräftat att Oscarsnominerade Barry Keoghan (”The Banshees of Inisherin”) och Jenna Ortega (”Wednesday”) är Abels medskådespelare. 

Trey Edward Shults (”Waves” och ”It Comes at Night”) är filmens regissör. Han har även varit med och skrivit manuset tillsammans med Abel och kommer också att verka som exekutiv producent tillsammans med honom. 

Inspelningen förväntas komma igång i Los Angeles under de närmaste månaderna. 

Så länge kan du kolla in trailern till ”The Idol” nedan. 

Foto: Brian Ziff Republic Records

65ba07add7a32f7b0a037f23