62b170dadc4101037e075fe2
SVT lanserar nya dramaserien “En mot en” – med fotbollen i fokus


 

 

SVT lanserar till våren en ny dramaserie med fotboll i fokus. Det är en historia om drömmar om ett fotbollskontrakt och ett bättre liv, där de oskiljaktiga bröderna Ousman och Malik i slutändan ställs mot varandra i livets vägskäl. Eller som det går att läsa kring handlingen:

 

“Ousman och hans bror Malik är närmast symbiotiska, såväl i livet som på fotbollsplanen. De har tillsammans med sina föräldrar flytt från Gambia och sökt asyl men fått avslag och gömmer sig nu i Sverige för att undvika att utvisas. Men brödernas liv förändras när de upptäcks av talangscouter och erbjuds att provträna med en storklubb i Stockholm. Plötsligt är något som tidigare framstått som orealistiska drömmar något som faktiskt kan gå i uppfyllelse: ett proffskontrakt som fotbollsspelare, ett uppehållstillstånd i Sverige. Men snart inser de att de konkurrerar om samma plats i laget. Om det tidigare varit Ousman och Malik mot de andra, är det nu de två mot varandra. Det är alla mot alla, en mot en.”

 

 

Ahmed Abdullahi står för regi, huvudförfattare är Pelle Rådström och avsnittsförfattare Joakim Granberg. I rollerna som Ousman och Malik ser vi debutanterna Solomon Njie och Alieu Jeng.

 

– Vem ska lyckas, den som har talangen, eller den som aldrig ger upp? Det är tematiken i “En mot en”. Det huvudsakliga syftet med våra talangserier är att utveckla framtidens serieskapare. “En mot en” har flera upphovspersoner som vi kommer se mycket av i framtiden, manusförfattarna Pelle Rådström och Jocke Granberg, regissören Ahmed Abdullahi, producenten Johan Lundström och de lysande huvudrollerna Solomon Njie och Alieu Jeng. Som programchef kan man bara buga sig och säga tack, säger Anna Croneman, programchef SVT Drama.

 

 

Den 27 mars 2022 har “En mot en” premiär på SVT Play.

 

 

 

 

Foto: SVT

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL