Den 14:e augusti har hiphop-entusiaster över hela världen i alla åldrar markerat med fetstil i sina kalendrar. Datumet markerar premiären för den kommande N.W.A.-filmen “Straight Outta Compton” som ska porträttera, N.W.A, en av hiphopmusikens mest betydelsefulla grupper.

Snoop Dogg figurerar naturligtvis i slutskedet av N.W.A-filmen när han plockades upp av Dr Dre. I en intervju med Whoolywood Shuffle / DJ Whoo Kid avslöjade den “Bush”-aktuella rapparen nyligen vem han helst sett gestalta sig själv på vita duken. För Snoop var valet lätt – han hade helst sett Long Beach-kollegan och rapparen Nipsey Hu$$le i rollen som en ung Calvin Broadus.

Dock avböjde Nipsey Hu$$le vänligt men bestämt då han är mitt uppe i sin egen karriär och inte ville falla i skuggan av en filmroll som gestaltar en annan rappare. Skådespelaren Keith Stanfield, som även medverkar i filmen “Selma”, har bekräftats till rollen som Snoop Dogg.

Se bilder på Nipsey Hu$$le (t.v) samt Keith Stanfield (t.h) nedan. Vem hade passat bäst utseendemässigt i rollen som Snoop enligt din åsikt?

nipsey-keith-stanfield-S