Jakten har pågått ett tag, men nu har Paramount Pictures lyckats finna en lämplig kandidat att spela Bob Marley i en kommande biografisk film. Det handlar om den brittiska skådespelaren Kingsley Ben-Adir, som nu fått jobbet att porträttera reggae-ikonen.

Enligt Deadline har Ben-Adir, som nyligen spelade Malcolm X i Regina Kings “One Night in Miami…”, till slut fått rollen efter ett års sökande. “King Richard”-regissören Reinaldo Marcus Green kommer att regissera medan Bob Marleys barn Ziggy och Cedella medverkar som producenter tillsammans med sin mamma Rita Marley. Manusförfattaren Zach Baylin, som också jobbade med manuset till “King Richard”, är också involverad.

Än så länge vet vi inte mycket kring handlingen, men förvånande vore det om det inte handlade om ikonens karriär och liv. Marley, som dog 1981 i sviterna av cancer, överlevde också ett mordförsök i sitt hem 1976. När han väl dog fick en statlig begravning i hemlandet Jamaica.

Reggae-legendaren skulle den 6 februari fyllt 77 år och i samband med detta öppnade nyligen den nya utställningen “Bob Marley – One Love Experience” på Saatchi Gallery i London. I samband med öppningen släppte hans fem söner en gemensam hyllningslåt till sin far. En av dom, Ziggy Marley, har också avslöjat planer på en hyllningskonsert som väntas gå av stapeln på O2 Academy Brixton i juni – 50 år sedan Bob Marley för första gången turnerade i Storbritannien.

Foto: Pressbild / Misan Harriman, Dior