62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Sista säsongen av “Vikings” har fått bekräftat premiärdatum


 

 

Den högt uppskattade dramaserien “Vikings” går mot sitt slut när premiärdatum för den sjätte och sista säsongen nu utannonseras av HBO Nordic. Den sjätte säsongen tar avstamp i handlingen från den femte säsongen, där stora striden mellan de två bröderna och sönerna till Ragnar Lothbrok, Björn Ironside (Alexander Ludwig) och Ivar the Boneless (Alex Høgh Andersen) var centralt i handlingen. Efter slaget flydde Ivar fältet och Björn kröntes till ny kung av Kattegatt. Handlingen beskrivs vidare i ett pressutskick från HBO Nordic:

“I den nya säsongen kämpar Björn i sin nya roll som kung men han tvivlar på att han kan leva upp till sin far Ragnar. Samtidigt letar Ivar efter en ny start så han kan lägga det förflutna bakom sig. Han reser längs Sidenvägen till Ryssland, där han träffar den likasinnade prins Oleg (Danila Kozlovsky), en om möjligt ännu mer hänsynslös och brutal härskare än vad Ivar själv var. Liksom Ivar vill Lagertha börjar om och hon har en dröm om att leva ett lugnt liv på landsbygden, långt borta från kamp och konflikter.”

 

 

Första delen av sista säsongen får premiär 5:e december på HBO Nordic. Den andra halvan av säsongen kommer under 2020. Hela sjätte och sista säsongen består av 20 avsnitt och premiären bjuder på ett två timmar långt dubbelavsnitt.

 

Alla tidigare säsonger av Vikings finns tillgängliga på HBO Nordic.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL