62429f791c0bfc1aba6ef852
Se trailer och premiärdatum för Viaplay-dramat “The Box”


 

 

En av höstens stora premiärer på Viaplay blir den psykologiska kriminaldramaserien “The Box”, där Emmyvinnaren Anna Friel (känd från serien “Marcella”) spelar mot Alexander Karim och Peter Stormare. Handlingen i serien beskrivs i ett pressmeddelande:


“…ett psykologiskt kriminaldrama med övernaturliga inslag som följer Kansas City-polisen Sharon Pici (Anna Friel), som dras in i en polisutredning som snart utvecklas till en mardröm där man inte vet vad som är sanning eller dröm. Alexander Karim spelar hennes partner Lovell och Peter Stormare polisstationens chef Jed.”

 

 

Serien är ett Viaplay-original som spelades in i Stockholm, där en hel amerikansk polisstation byggdes upp på Cirkus.

 

– Det var som att kliva ner i Alice i Underlandet när man kom in på Cirkus där man sett så många föreställningar, och möttes av en hel amerikansk polisstation. Man öppnar en dörr och plötsligt är man i Kansas, in i minsta detalj. Det fanns gamla obduktionsrapporter, kaffemaskinen stod på, kranen funkade i omklädningsrummet, och du kunde köpa godis i godismaskinen, säger Alexander Karim.

 

 

Serien har skapats av Adi Hasak (“Shades of Blue”) och har regisserats av Steve Shill (“Sopranos”, “The Wire”). “The Box” får premiär 28 november 2021 på Viaplay, då alla sju avsnitt släpps samtidigt.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL