5e81bb9b7f80ce30463cf002
box-21-viaplay-LS
Se trailer för kommande Viaplay-serien “Box 21”


 

 

Nästa vecka får nya serien “Box 21” premiär, det första av fyra Viaplay-original som baseras på Roslund & Hellströms bästsäljande kriminalromaner. Serien kretsar kring en historia om trafficking med svåra moraliska frågor om offer och gärningsmän. Seriens handling beskrivs i ett pressutskick:

 

“…berättelsen om Lidia och Alina, två unga tjejer från öst som drömmer om ett bättre liv. Flickorna luras till Sverige med löften om bättre jobb, en resa som slutar i sexslaveri och drömmar om hämnd på männen som stal deras liv ifrån dem. I Box 21 vävs flickornas livsöden samman med andra berättelser i en allt intensivare utveckling med sitt epicentrum i ett gisslandrama på Löwenströmska sjukhusets bårhus. Mitt i händelsernas centrum finns kriminalkommissarie Ewert Grens som ställs inför svåra frågeställningar om vilka som är de verkliga offren i det dödliga dramat.”

 

 

Leonard Terfelt spelar huvudrollen som kriminalkommissarie Ewert Grens, en skådespelare många känner igen från succéserier som “Bron”, “Wallander” och “Oskyldigt dömd”. Hans kollegor Mariana Hermansson, Sven Sundkvist och Tobias Nordwall spelas av Mimosa Willamo, Kristofer Kamiyasu och Simon J. Berger. De rumänska huvudrollerna spelas av Ilinca Neacsu (Lidia Amarei), Alexandra Sarbei (Alina Lazariuc) och Cristian Bota (Lucian Manea). Serien regisseras av prisade Mani Maserrat som även stått bakom “Vi”, “Modus” och “Arne Dahl”)

 

“Box 21” får premiär 17:e januari Viaplay.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL