Se trailer och premiärdatum för filmen “Barry” – om Barack Obamas unga år i college


 

 

I väntan på ett stundande presidentval i USA går Deadline ut med nyheten om att Netflix förvärvat rättigheterna till dramat “Barry” som är en biografi om President Barack Obamas unga år som college-student i New York. Filmen hyllades under sin premiär i
Toronto Film Festival nyligen och fick motta ett antal bud där streamingjätten Netflix drog det längsta strået.

 

 

I “Barry” får vi följa en ung Barack Obama som försöker finna sig tillrätta som student i ett främmande New York samtidigt som han bemöts av frågor kring ras, kultur och identitet i
vad som sägs vara ett av de viktigaste åren under hans väg till politisk framgång. Rollen som en ung Obama innehas av den australieniske skådespelaren Devon Terrell som fick stående ovation i Toronto för sin prestation, under visningen häromveckan .På frågan hur han tagit sig an gestaltningen av Barry i unga år, sade Terrell till LA Times:

“You don’t want it to be like ‘this is an iconic guy, and you know it,’ because of course he didn’t know that. He was just like so many young people who come to a big city, trying to figure out who they are.”

 

 

Filmen har premiär på Netflix i USA den 16:e december. Hurvida den kommer visas i Sverige är i dagsläget oklart men med tanke på allmänintresset kring presidentvalet och Trumps president-tillträde finns nog goda chanser att den kommer visas. I rollbesättningen kommer vi även kunna se Jason Mitchell som spelade Eazy-E i “Straight Outta Compton” samt “Divergent”-bekante Ashley Judd.

 

 

 

 

// Blerim Mehmeti

 Publicerat:
RedaktionenNULL