Se premiärdatum och trailer för Netflix-serien “Den osannolika mördaren”


Om Skandiamannen och mordet på Olof Palme.

 

 

“Statsminister Olof Palme skjuten på öppen gata. Och en polisutredning som gick i sank. Vad hände egentligen den där natten i Stockholm? Och vem var Stig Engström, personen som utpekades som gärningsmannen?”

 

Kring detta kretsar handlingen i den kommande dramaserien “Den osannolika mördaren”, en serie i fem delar baserad på den prisbelönta boken “Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme” av Thomas Pettersson. Nu står det klart att serien får premiär på Netflix den 5 november, när vi också bjuds på en ny trailer.

 

“Den svenska dramaserien är en fiktiv tolkning av hur Stig Engström, den grafiska designern som utpekades som den troliga gärningsmannen till mordet på statsminister Olof Palme, lyckades gäcka rättvisan ända fram till sin död genom en kombination av fräckhet, tur och polisens handfallenhet. Vad vet vi om Stig Engström? Och hur kunde polisen låta honom komma undan, trots att de hela tiden var honom på spåren? Mordet var illa planerat, Engström gjorde allt fel från början och nästan ingen trodde på hans lögner om vad han egentligen gjorde under den ödesdigra kvällen i Stockholm år 1986.”

 

I rollerna syns Robert Gustafsson som Stig Engström, Eva Melander som Margareta Engström, Mikael Persbrandt som Hans Holmér och Peter Andersson som Arne Ivell.

 

Övrig rollbesättning består av Joel Spira, Emil Almén, Shanti Roney, Torkel Petterson, Henrik Norlén, Lia Boysen, Magnus Krepper, Björn Bengtsson, Peter Viitanen i rollen som Olof Palme samt Cilla Thorell.

 

Se trailer nedan!

 

 

 

 

Foto: Johan Paulin/Netflix

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL