Se premiärdatum och trailer för filmatiseringen av Lin-Manuel Mirandas “In The Heights”


 

 

Redan 2017 skrev vi om att Jay-Z skulle producera en filmatisering av Lin-Manuel Mirandas prisade Broadway-musikal “In The Heights”. Hur det blir med den saken nu, fyra år senare, är oklart. Men det vi vet är att en av sommarens stora filmer fått en färgsprakande trailer för filmen som utspelar sig i ett dominikanskt område av Washington Heights i New York. Här får vi följa Usnavi de la Vega, en första generationen dominikansk-amerikansk bodega-ägare som är ambivalent kring att stänga igen och åka tillbaka till Dominikanska Republiken efter att ha ärvt sin mormors förmögenhet.

 

Regissören Jon M. Chu har fått tidiga lovord för att ha varit noggrann med en autentisk porträttering av området och dess invånare, precis som han gjorde när han skapade den populära serien “Crazy Rich Asians”. Bakom musikalen hittar vi Lin-Manuel Miranda, som faktiskt släppte “In The Heights” innan den superhypade “Hamilton”. Men även den förstnämnda blev prisbelönt vid sin premiär 2008 och har tagit hem både en Tony och en Grammy.

 

Utöver Anthony Ramos ser vi Melissa Barrera, Dascha Polanco och Leslie Grace Corey Hawkins med flera i rollerna.

 

“It’s a blessing to be able to be a part of this. It baffles my mind that some little Latin kid in the hood, somewhere in the world, is going to be able to see this and be like, ‘Yo!’ And that’s the dream”, sa Ramos till Angie Martinez under ett premiärevent nyligen.

 

 

 

Lin-Manuel Mirandas “In The Heights” får premiär via biografer och HBO Max den 18 juni 2021.

 

 

 

Foto: Warner Bros.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL