På sensommaren är det premiär på Viaplay för en ny TV-serie som baseras på en av Roslund & Hellströms bok “Cell 8 (Edward Finnigans upprättelse)” – där handlingen beskrivs kretsa kring kärlek, dödsstraff, hämnd, politisk korruption och längtan efter att leva. Handlingen i serien beskrivs som följer:

“I Cell 8 blir en man gripen för misshandel på en finlandsfärja. Mannen heter John Swartz (Freddie Wise), en person som inte bara borde vara död, utan som också har en personlig relation till polisinspektör Mariana Hermansson (Mimosa Willamo). När Mariana och hennes chef Ewert Grens (Leonard Terfelt) börjar nysta i mysteriet med John visar sig trådarna snart leta sig både upp till de högsta politiska sfärerna, såväl som över Atlanten, till en man som är besatt av tanken på att få upprättelse för sin dotters död. I Cell 8 kommer Mariana Hermansson stå i centrum, och hennes jakt på sanningen om den mystiske John Swartz.”

I serien återfinns en rad välkända skådespelare som synts i andra internationella sammanhang, däribland Freddie Wise (Pistol, Poldark), Richard Lintern (Tyst Vittne), Sara Stewart (Unforgotten) och Lily Dodsworth-Evans (Poldark). De svenska huvudrollerna spelas av Mimosa Willamo, Leonard Terfelt och Kristofer Kamiyasu. Serien regisseras av Johan Brisinger som stått bakom “Tjockare än vatten” och “Dirigenten”.

– Empati är en central del av serien, där Roslund & Hellströms berättelse drar dig in i varje karaktärs egen situation. Ämnets bisarra och obehagliga natur är något som biter sig fast i tankarna. Jag lockades av empatin som Johan (Brisinger, regissör) ville fylla karaktärerna med, och möjligheten att få jobba med det här kreativa teamet, säger Freddie Wise.

Serien “Cell 8” består av sex avsnitt och får premiär 28 augusti 2022 på Viaplay.