I början av 2023 får den nya dramaserien “Fejk” premiär på SVT Play. I huvudrollerna syns Renaida Braun som synts i “The Playlist”, samt Frida Argento känd från Netflix-serien “Young Royals”. Serien kretsar kring när tre tjejers öden flätas samman kring en dramatisk händelse, vilket leder till en persons försvinnande. Ett år efter händelsen är det något som fortfarande påverkar alla och riskerar att rasera både vänskap, kärlek och karriär för alla inblandade.

I rollerna syns även Felicia Kartal, Malte Gårdinger, Dakota Trancher Williams, Tiam Miladi, Sunny Taylor, Adam Dahlström med flera. För regi och manus står Maria Karlsson Thörnqvist som även stått bakom “Festen”. Handlingen beskrivs i ett utskick från SVT:

“…utspelar sig i den fiktiva småstaden Sjöhem och är en hemvändarhistoria med en mörk hemlighet som motor. Dom tre vännerna: Marie, spelad av artisten Renaida Braun, Sandi (Frida Argento) och Faye (Felicia Kartal) trodde att dom lämnat förra sommarens händelser bakom sig. När Marie är redo att gå upp på scen kommer det ödesdigra sms:et från Sandi. Ett sms som vänder upp och ner på tillvaron och tvingar henne att möta det som aldrig skulle komma upp till ytan. ”Någon vet vad som hände Kevin, du måste komma hem.”

Serien anförs även av musik som är specialskriven och framförd av Renaida Braun, med titeln “Flyga högt”.

“Fejk” har premiär den 3 februari 2023 på SVT Play och består av sex avsnitt.

Foto: Christoffer Lomfors /SVT

65546e0a53c940223e0b0eb4