Se officiell trailer och premiärdatum för dokumentärserien “Free Meek”


Exekutivt producerat av Jay-Z.

 

Kort efter att Meek Mill blev frisläppt från fängelset för ett år sedan meddelade han att en kommande dokumentärserie i samarbete med Amazon Prime skulle berätta hans historia. En fem delar lång serie har nu färdigställts tillsammans med bland annat journalisten Paul Solotaroff och filmmakaren Isaac Solotaroff, exekutivt producerad av Jay-Z. I serien syftar man till att använda Meeks erfarenheter för att uppmärksamma de negativa följderna av långvariga villkorliga domar för både hans och andras liv.

 

Nu delar Philadelphia-rapparen med sig av den första officiella trailern som han tidigare beskrivit med orden:

 

“#FreeMeek explores my life and the flaws in the criminal justice system that have haunted me and others like me.”

 

Som bekant ligger frågor kring det amerikanska rättssystemet nära hjärtat för Meek Mill, som blev ett nytt ansikte för fängelsereform då han i november 2017 blev dömd till två till fyra års fängelse för att ha brutit mot en villkorlig dom kopplat till ett tio år gammalt vapen- och drogfall. Det har bland annat spekulerats i att domaren Genece Brinkley hade en personlig vendetta med rapparen.

 

Sedan dess har rapparen också startat en organisation för straffrättsliga reformer, tillsammans med bland annat Jay-Z, och fått en egen dag och helg uppkallad efter sig i hemstaden.

 

Se den första trailern för “Free Meek” nedan, som nu har fått bekräftade premiär på Amazon Prime den 9:e augusti.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL