HBO:s originaldramaserie “The Last of Us” – baserad på det kritikerrosade spelet med samma namn utvecklat av Naughty Dog för PlayStation® – får premiär 2023 på HBO Max. Nu släpper streamingjätten en officiell teaser för serien som utspelar sig tjugo år efter att den moderna civilisationen har blivit förstörd.

“Joel, en härdad överlevare, får i uppdrag att smuggla ut 14-åriga Ellie från en förtryckande karantänzon. Vad som till att börja med verkar vara ett lätt jobb förvandlas snart till en brutal och förkrossande resa där de helt måste lita på varandra för att överleva”, går att läsa i ett pressmeddelande.

I rollerna ser vi Pedro Pascal som Joel, Bella Ramsey som Ellie, Gabriel Luna som Tommy, Anna Torv som Tess, Nico Parker som Sarah, Murray Bartlett som Frank, Nick Offerman som Bill, Storm Reid som Riley, Merle Dandridge som Marlene, Jeffrey Pierce som Perry, Lamar Johnson som Henry, Keivonn Woodard som Sam, Graham Greene som Marlon, Elaine Miles som Florence och Ashley Johnson som Troy Baker.

“The Last of Us” är skriven och exekutivt producerad av Craig Mazin och Neil Druckmann.

Foto: HBO Max Nordic