5f2d30fa05d9010e180815f2
Se ny trailer för kommande Viaplay-serien “Advokaten”


Serien har fått spikat premiärdatum i februari.

 

 

Advokaten är en nordisk thrillerserie i tio delar med Alexander Karim (“Tyrant”, “Zero Dark Thirty”) och Malin Buska (“The Girl King”, “Snabba Cash Deluxe”) i huvudroller. Serien har tagits fram av Jens Lapidus (“Snabba Cash”-trilogin ), Hans Rosenfeldt (“Bron”) och Michael Hjorth (“Cleo”, “ALEX”). För regi står prisbelönade Geir Henning Hopland som ligger bakom två säsonger av den internationellt prisade succéserien Frikänd (Frikjent) och Netflix första originalproduktion Lilyhammer.

 

 

“…handlar om den begåvade försvarsadvokaten Frank Nordling på en av Sveriges främsta advokatbyråer. I barndomen bevittnar Frank tillsammans med sin syster Sarah sina föräldrars död och när han idag får veta att mördaren är en av ledarna inom Köpenhamns undre värld – och en av advokatbyråns viktigaste klienter – blir han besatt av hämnd.

 

I jakten efter gärningsmännen dras Frank allt djupare in i ett livsfarligt dubbelspel. Frågan är hur långt han är beredd att gå för att skipa rättvisa. Advokaten är en nervkittlande thrillerserie där karaktärerna kastas mellan det lagliga och olagliga, liv och död.”

 

“Advokaten” har premiär 26:e februari på Viaplay i hela Norden och på TV3 i Sverige och Danmark.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL