Se Mos Def och Kanye West i första trailer för Netflix-dokumentären “Jeen-Yuhs” 

 

Redan i våras kom uppgifter om att Netflix införskaffat rättigheterna till en dokumentär om Kanye West för drygt 300 miljoner kronor. Nu får vi en första glimt av den kommande serien i tre delar, som spänner över 21 år. De som ligger bakom dokumentären ä Clarence “Coodie” Simmons och Chike Ozah, som har filmat West sedan han var okänd och dessutom regisserat två av hans tidiga musikvideos: “Through The Wire” och den tredje tolkningen av “Jesus Walks”.

 

Här får vi alltså följa Kanyes resa från en ambitiös producent och rappare till den kontroversiella världsstjärnan han är idag. Detta inkluderar hans tid på Roc-A-Fella, hur han skapade sin första Yeezy-sneaker och resten av klädesmärket samt hans misslyckade presidentkampanj i fjol.

 

I det första klippet får vi se Mos Def och Kanye West år 2002, där den förstnämnda levererar en a capella-version av “College Dropout”-samarbetet “Two Words”. I slutet syns texten “Coming Soon”, vilket innebär att vi inte vet exakt när “Jeen-Yuhs” kommer att få premiär.

 

Hur som helst, se klippet och lyssna på låten nedan!

 

 

 

 

 

 

Foto: Rodrigo Ferrari / Wikimedia Commons

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL