Klart för säsong 6 av “VIKINGS” – se premiärdatum för säsong 5 på HBO Nordic


 

 

UPDATE:

 

Vikings är förnyad för en sjätte säsong med 20 avsnitt. Säsong 6 börjar filmas i Irland denna höst.

 

 

– – – – – – –

Artikel publicerad 20170829

 

I höst är “Vikings” tillbaka på HBO Nordic och den femte säsongen börjar med att Ivar the Boneless hävdar sitt ledarskap över the Den Stora Hednaarmén! Handlingen fortsätter enligt ett pressmeddelande:

 

Den femte säsongen börjar med att Ivar Benlös (Alex Hogh Andersen) hävdar sitt ledarskap över den Stora Hednaarmén, samtidigt som Lagertha (Katheryn Winnick) är regerande drottning över Kattegatt. Ivars mord på sin bror Sigurd (David Lindström) iscensätter framtida sammandrabbningar när Ragnars söner planerar sin hämnd för faderns död. Björn (Alexander Ludwig) följer sin ödesbestämda resa över Medelhavet och Floki (Gustaf Skarsgård), som lider efter förlusten av sin maka Helga, ger sig ut till havs och till gudarnas nåd. Säsongen bjuder på sensationella allianser och otroliga förräderier när vikingarna slåss för att erövra världen.

 

 

 

Nya ansikten tillkommer i form av prisade Jonathan Rhys Meyers i rollen som krigarbiskopen Heahmund. I återkommande roller ser vi danska Marco Ilsø som Hvitserk och finska Jasper Pääkkönen och Peter Franzén som Halfdan the Black och kung Harald Finehair.  Gustaf Skarsgård och Josefin Asplund är i vanlig i ordning med och en ny bekantskap är svenskan Alicia Agneson.

 

Alla tidigare säsonger av Vikings är tillbaka på HBO Nordic samtidigt som premiären av säsong 5.

 

Premiär på HBO Nordic den 30:e november med ett dubbelavsnitt.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL